Pentru că avem multe de spus!

.

Sâmbătă şi duminică, Făgăraşul intră în zodia PEŞTELUI


Alexandru Szasz – Asociația Procult Mărgineni

Făgărăşenii sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică la un festival dedicat păstrăvului. Evenimentul va avea loc pe platoul din faţa Cetăţii Făgăraş. Festivalul a ajuns la ediţia a VI-a anul acesta. Până acum fiecare ediţie a avut alt organizator. De data aceasta îl organizează Asociaţia ,,Procult Mărgineni.

,,Acesta este organizat în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Agriculturii prin Programul Operaţional pentru Pescuit. De la finanţatorul principal banii ajung la FLAG-ul ,,Păstrăvarii Făgăraşului”, iar de acolo la organizator”, explică Alexandru Szasz, preşedintele ONG-ului care organizează anul acesta Festivalul Păstrăvului Făgărăşean.

 

Peşte viu de vânzare şi concurs de pescuit pe lac

Programul artistic al festivalului este compus din spectacole de dans şi muzică populară cu artişti şi ansambluri din Ţara Făgăraşului.

Programul la scenă începe sâmbătă de la ora 16.45, iar duminică de la ora 17.00.

Duminică seara, de la ora 20.00, va urca pe scenă solistul Aurel Tămaş.

Pe lângă programul artistic, acest festival îşi propune să mai atragă publicul şi în alte activităţi. ,,Proiectul în sine cuprinde mai multe activităţi: evenimentul în sine cu spectacolul la scenă, o paradă a portului popular care va fi sâmbătă, o demonstraţie de gătit pe parcursul ambelor zile cu bucătari din ţară şi peşte din zona noastră. Vor fi mai multe preparate gătite din peşte, nu toate din păstrăv, iar pentru comercializare se va găsi inclusiv peşte viu. De asemenea, vor fi prezenţi mai mulţi meşteri tradiţionali din diferite zone ale ţării, pe lângă artizanii locali care au căsuţele din parcarea Cetăţii. Nu în ultimul rând, organizăm şi un concurs de pescuit pe lacul Cetăţii, sâmbătă dimineaţa. Va fi pescuit sportiv, adică ce se prinde se aruncă înapoi. Am înţeles că în lacul Cetăţii există mai multe tipuri de peşti, cum ar fi crap sau ştiucă”, a mai declarat organizatorul.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.