Pentru că avem multe de spus!

.

Ștefan Coropețchi, studentul aviator căzut la datorie în accidentul aviatic din 2012, comemorat de Ministerul Apărării


În fiecare an, în această zi, printre eroii comemorați de Ministerul Apărării Naționale se află și tânărul student aviator originar din Mândra, Ștefan Coropețchi. decedat în 5 iulie 2012 în accidentul aviatic de lângă Buzău.

stefanIn Memoriam

“Şi-au dat viaţa pentru ţară şi neam, intrând în rândul Sfinţilor Neamului, Eroilor. Eroii nu se plâng. Eroii se preamăresc!”

Generalul de flotilă aeriană Jianu Nicolae, căpitan-comandorul Antoche Cătălin Vicențiu, căpitanul Guita Lavinia, căpitanul Antim Liviu, sublocotenentul Rîngheț Răzvan, aspirantul Cișmașu Florin Claudiu, aspirantul Rădoi Gheorghe Cătălin, aspirantul Papuc Băduț, aspirantul Furtună Cosmin, aspirantul Chioveanu Marius Cătălin, aspirantul Sărman Constantin Vlăduț și aspirantul Florescu Cosmin au căzut la datorie în accidentul aviatic produs în data de 5 iulie 2010, pe aerodromul Tuzla.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi au căzut la datorie în accidentul aviatic produs în data de 5 iulie 2012, în apropiere de Buzău. Cinste şi onoare memoriei Eroilor noştri!“, se arată pe pagina de facebook a Ministerului Apărării Naționale.

În ziua fatidică elicopterul militar, tip IAR 316 B al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, pierduse legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi se prăbușise la puţin timp după aceasta, în apropiere de Buzău (în zona localităţii Poşta Câlnău), la 5 km de bază.

stefan1Ștefan Coropețchi a fost unul din cei patru aviatori morți din accidentul aviatic produs pe 5 iulie 2012 la Buzău. El absolvise cursurile liceale la Colegiul Național „Radu Negru“, iar apoi se înscrisese la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“, fiind student în anul I.

Ziua de 5 iulie 2012 a fost pentru Ștefan prima și ultima lui zi de zbor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *