Pentru că avem multe de spus!

.

Un făgărășean a obținut locul II la concursul de ciclism de sâmbătă de la Cernica


  • După ce a parcurs 38 de kilometri în numai o oră și 42 de minute, Robert Motoc a urcat pe podium.

Sâmbătă, 5 mai, în comuna Cernica, de lângă București, a avut loc cea de-a 6-a ediție a concursului pentru rideri ,,Ziua B”. Competiția a adunat la start circa 1.000 de iubitori ai curselor de mountain bike. Printre ei s-a numărat și elevul făgărășean Robert MotocRobert Motoc 2

Robert a concurat pe traseul de 38 km, nivel III de dificultate, categoria 13 – 18 ani. 17 participanți, printre care și un polonez, s-au întrecut la această secțiune.

După o oră și 42 de minute, făgărășeanul era ocupantul locului secund pe podium. A ajuns la linia de finish la 2 minute după ocupantul primului loc.

,,Nu a fost un traseu exagerat de dificil, pe lângă alte trasee, cu difierențe mari de nivel, pe care le-am parcurs în alte competiții, însă acest traseu a presupus șanțuri, noroaie, poteci înguste, ceea ce a făcut să fie dificil să depășesc alți concurenți. Sunt cinci nivele de dificultate. Cel mai puțin dificil e numărul 4. Urmează în ordine numerele 3, 2, 1 și apoi Elite. Pe traseul de la Cernica am reușit să depășesc chiar și un concurent de la nivelul Elite, eu concurând la nivelul 3 de dificultate. La următorul concurs voi concura la nivelul 2”, a spus Robert Motoc.

Robert Motoc - stânga

Robert Motoc – stânga

Următoarea competiție va avea loc la Grădiștea în data de iunie.

Robert are 17 ani și este elev al Colegiului Național ,,Doamna Stanca”, clasa a X-a, Științe sociale.

A făcut o pasiune pentru ciclism de câțiva ani și se antrenează singur. În ultimii 3 ani a participat la mai multe competiții de profil de țară.

Robert concurează cu o bicicletă de aproape 4.000 de euro, marca ,,Cube”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *