Astăzi, vreme instabilă și vânt intens. Cum va fi vremea în țară


Se răcește îndeosebi în jumătatea vestică, iar maximele pleacă de pe la 11 grade în estul Transilvaniei și în vestul țării, și ajung la 20 de grade în est și în sud-est.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan avem o zi tare mohorâtă, cu înnorări și mai multe serii de averse consistente. Se intensifică și vântul, iar maximele ajung la 20 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul rămâne acoperit și vor fi mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Vântul agită atmosfera, iar la amiază, temperaturile ating pragul de 20 de grade.

La fel o să fie în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Înnorări persistente, multe ploi și temperaturi apropiate de normalul perioadei. Vântul prinde putere și aici, iar maximele se opresc tot la 20 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai răcește și vor fi cel mult 17 grade. Nu vedem deloc soarele, iar ploile vor lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul atinge viteze de 55 de km/h.

În vestul țării urmează tot o zi mohorâtă, cu cer noros și mai multe reprize de ploi abundente. Temperaturile pierd chiar și zece grade față de ziua trecută, și vor fi zone în care maximele nu trec de 11 grade.

Vreme închisă găsim și în zona Transilvaniei. Cel mai mult o să plouă la munte, pe unde se vor strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. În plus, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Maximele se încadrează între 11 grade în estul provinciei și 18 grade pe partea vestică.

În Oltenia apar mai multe serii de averse zdravene, posibil însoțite de descărcări electrice. O să cadă și grindină, iar vântul sufla cu 45-55 de km/h. Temperaturile ating 18 grade, pe la Slatina.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Cer mai mult noros, averse consistente, condiții de grindină, vânt intens și temperaturi de până la 19 grade, în Lunca Dunării.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.