Bicicliștii să nu-și facă planuri în 8-9 iunie 2024!


Organizatorii concursului Bikeathon au stabilit deja când va avea loc următoarea ediție a competiției: 8-9 iunie 2024. Va fi cea de-a 11-a ediție Bikeathon!

În premieră, ediţia cu numărul 10 a concursului s-a desfășurat pe stadionul din parcul Regina Maria, față de toate celelalte ediții precedente, unde plecarea concurenților se făcea din zona Cetății Făgăraș.

Sute de participanţi se înscriu la fiecare ediţie. Jumătate din taxa de înscriere merge către proiectul înscris în concurs pentru care a optat concurentul, iar jumătate către costurile de organizare. În ce priveşte susţinerile, 95% din fiecare susţinere se duce către proiect, 5% pentru organizare.

Anul acesta au fost 10 proiecte înscrise și 55 de ambasadori care le-au susținut, după cum a precizat directorul executiv al Fundației Comunitare Țara Făgărașului (FCTF), Emilia Ciurchea.

De 10 ani Făgăraşul găzduieşte unul dintre cele mai mari concursuri de biciclete din zonă. Bikeathon este cel mai important concurs de biciclete din Ţara Făgăraşului şi are un substrat umanitar, adică atât competitorii, cât şi susţinătorii lor strâng fonduri pentru proiecte şi cauze din zona noastră. Modelul acestui concurs îl reprezintă un maraton din Londra, care este cel mai mare eveniment de atragere de fonduri din lume.

 

Foto: Bikeathon 2022

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.