Cabana de la Sâmbăta rămâne deschisă tot timpul anului


Veşti bune pentu iubitorii de drumeţii montane. Cabana de pe Valea Sâmbetei nu se închide în timpul acestei ierni. Evident, acest lucru va depinde foarte mult şi de măsurile şi restricţiile legate de pandemia de Covid pe care autorităţile le vor anunţa pe viitor.

,,Deocamdată putem spune că nu vom închide cabana la iarnă, însă asta depinde foarte mult de restricţiile care vor mai fi impuse. Traseul până la Sâmbăta este relativ uşor faţă de alte cabane şi aici obişnuiesc să urce turiştii chiar şi iarna, fie pentru plăcere, fie pentru diverse concursuri de schi. Le recomandăm, însă, să facă o rezervare prin telefon înainte de a urca. De exemplu, noi în timpul săptămânii mai coborâm să alimentăm, aşa că trebuie să ştim exact când să îi aşteptăm pe turişti”, a spus Robert Paraschiv, cabanierul de la Sâmbăta.

Cabana Sâmbata

La această cabană există camere începând de la 2 şi până la 12 locuri. O noapte de cazare într-o cameră cu 2, 3 sau 4 locuri costă 50 de lei de persoană. Pentru cazarea în camere cu mai mult de 4 locuri se achită 40 de lei de persoană.

Rezervările pentru cazare se pot face la numărul de telefon 0741648900.

Cabana Sâmbăta se află la 1.400 de metri altitudine și este una din principalele porți de intrare în masiv, atât pentru parcurgerea crestei Făgărașilor, dar și ca punct de plecare către cel mai înalt vârf din țara noastră, Moldoveanu – 2.545 m, situat la 5 ore de mers. Accesul se face din Sâmbăta de Sus.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.