Cinci oferte depuse pentru proiectarea și construcția tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș! Tronsonul va face legătura între Boița și Avrig – Mârșa


Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece.

foto CNAIR

În lungime de 14,25 km, acest tronson va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G). Durata contractului este de 48 de luni din care, 12 luni perioada de proiectare și 36 luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA. Întregul proiect de autostradă este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

În acest moment sunt în total în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

Ofertanți:

  • PORR CONSTRUCT SRL (Romania)
  • WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
  • KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
  • MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)
  • MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia).

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.