Despre fenomenul de bullying, astăzi, la Cetatea Făgăraș


Un procent ridicat dintre copii – 76% – spun că profesorii îi ceartă atunci când greșesc, în timp ce 22% dintre copii sunt expuși abuzului verbal și limbajului violent în mediul școlar, conform datelor centralizate de Salvați Copiii România în 2021. Studiile arată că, desi bullyingul este un fenomen vizibil în școli, specialiștii care lucrează cu copiii de grădiniță pot observa primele semne de bullying de la vârste foarte mici.

Ce putem face, unde greșim? Posibile răspunsuri la aceste întrebări le vom afla astăzi, de la ora 17.00, în cadrul unui atelier cu psihologul Daiana Benga. Daiana Benga este, printre altele, psiholog în psihologie educațională consiliere școlară și vocațională la Heidi Creșă și Grădiniță (centrulheidi.ro) dar și instructor la Aware Parenting Institute. Vom avea șansa de a cunoaște și recunoaște formele bullying-ului și cum pot fi acestea înțelese și abordate într-o manieră care să restabilească dezechilibrul puterii.

Cu toate că au fost puse la dispoziție un număr d einvitații pentru a putea participa la eveniment, organizatorul a anunțat că toate locurile au fost ocupate.

,,Locurile pentru participarea la atelierul STOP BULLYING în Școală au fost ocupate în totalitate. Felicitări celor care își doresc să cunoască metodele de combatere ale unui fenomen care, de cele mai multe ori, frânge aripi care pot zbura departe. Ne vedem astăzi, la orele 17.00, la Cetatea Făgărașului!’’, a declarat Ionuț Androne, organizator al evenimentului.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ,,Mentor Me! Stop Atitudinilor rasiste”, finanțat de Agenția Națională pentru Romi și cofinanțat de Asociația Romilor din Făgăraș și Primăria Făgăraș și se implementează în perioada august – octombrie 2022.

(Alina ROMAN)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.