Doar 6 primării din Țara Făgărașului sunt înrolate pe ghiseul.ro. Restul se bazează pe casierii


Chiar dacă platforma informatică www.ghiseul.ro este funcţională de câţiva ani buni, timp în care a adus multiple beneficii persoanelor fizice şi juridice, precum şi instituţiilor publice înrolate în aceasta, cele mai multe dintre unităţile administrativ – teritoriale din Țara Făăgrașului lipsesc cu desăvârșire de acolo. Ele nu oferă contribuabililor posibilitatea de a-şi achita impozitele şi taxele locale prin intermediul aestui instrument on-line, iar oamenilor le rămâne doar variant clasică, să meargă la casieria primăriei.

La această oră, pe platforma www.ghiseul.ro, figurează ca înrolate următoarele primării din zona Făgărașului: Făgăraș, Victoria, Drăguș, Hârseni, Lisa și Recea. Doar locuitorii care doresc să își achite taxele și impozitele în aceste localități pot apela la sistemul on-line.

În aplicație sunt 30 de primării din tot județul Brașov. Pe lângă acesta, mai sunt următoarele instituții: ANAF, Consiliul Județean Brașov și Inspectoratul Județean în Construcții.

Cu ajutorul acestei aplicații, oamenii pot să plătească de acasă sau de oriunde se află. Dovada plății se primește pe e-mail, în doar câteva minute de la plata efectivă. Ca să poată face plata, contribuabilii trebuie să își creeze un cont pe www.ghiseul.ro, pentru a interacționa online cu administrațiile.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.