Un pod de lemn, vechi de peste 50 de ani, va fi înlocuit la intrarea în Ticușu Nou


După ce a stat în serviciul oamenilor și al autovehiculelor mai bine de 5 decenii, vechiul pod de lemn de la intrarea în Ticușu Nou a început să dea semne de năruire. Autoritățile locale pregătesc documentația necesară pentru obținerea de fonduri în vederea construirii unui nou pod.

,,Vrem a construi de la zero podul de lemn de pe Valea Ticușului, care asigură intrarea în satul Ticușu Nou. Este destul de vechi, nu mai prezintă o mare garanție pentru trafic. Suntem în procesul de întocmire a studiului de fezabilitate. Vreun an jumătate am tot scris proiecte, dar rezultatele s-au văzut când deja o mare parte din ele au fost finanțate și nu ne pare rău că le-am făcut. Dacă nu ai un proiect, nu îți dă nimeni bani pe vorbe. Deși întocmirea proiectelor este destul de costisitoare, fără ele nu putem face nimic. Ușor-ușor, după proiecte vin și finanțările. Așadar, vom depune un proiect și pentru finanțarea acestui pod”, a precizat primarul Viorel Grusea.

Ticusu Nou – sursa Google Maps

Actualul pod de lemn are o vechime de peste 50 de ani.

Noul pod va fi construit cu structură din beton, ca să reziste mult timp în ani, precum și la un trafic rutier mai intensiv decât exista la vremea construirii vechiului pod.

Pe acest pod se face intrarea principală în satul Ticușu Nou. În localitate mai este o intrare secundară pe un drum de țară.

 

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.