Două poduri, trei podețe și un kilometru de drum din comuna Comăna, pregătite de proiectare și execuție


În vara anului 2020, în urma unor inundații, două poduri, trei podețe și o parte dintr-un drum forestier – toate pe raza comunei Comăna – au fost afectate grav de ape. După mai multe formalități, printre care adrese către instituții ale statului, Primăria comunei Comăna se pregătește luna aceasta să publice pe SICAP anunțul pentru găsirea proiectantului și constructorului.

Comăna de Jos

,,Mai avem de obținut un sigur aviz de la SGA Brașov, în rest avem toată documentația necesară. După obținerea acestuia, sperăm ca în cursul acestei luni să putem urca pe SICAP anunțul pentru proiectarea și execuția lucrării. Estimăm că până la realizarea integrală a acestora va trece aproximativ un an. Vorbim de două poduri din beton în intravilanul satului Comăna de Jos, cu întărituri de mal și tot ce mai este necesar, alte trei podețe tot din beton pe drumul forestier de la Comăna de Sus, plus un kilometru din acest drum forestier, care trebuie refăcut și el. Pentru a nu opri exploatările cu lemne, din care se alimentează populația comunei, noi am cârpit provizoriu podețele, dar ele vor fi refăcute integral de constructorul care va câștiga licitația”, a explicat primarul Viorel Grusea.

Inundațiile mari din vara anterioară au făcut ca Valea Comănii să dea din matcă. La fața locului, pentru a evalua pagubele, s-au deplasat reprezentanți din partea  ISU, SGA și Prefectura Brașov. A fost formată o comisie ce s-a ocupat cu stabilirea pagubelor din toate zonele inundate ale județului. Evaluarea comisiei în cauză a arătat că pentru comuna Comăna reparațiile costă 3 milioane de lei, bani care se alocă de la bugetul statului.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.