Făgărășeanul Cătălin Buta a făcut senzație la Jocurile Francofoniei – Kinshasa 2023: A luat medalie de bronz la ciclism


În perioada 28 iulie – 6 august 2023, România participă la ediția 2023 a Jocurilor Francofoniei, la Kinshasa, în Republica Democratică Congo.

Făgărășeanul Cătălin Buta a reușit să se impună, din nou, la o competiție de ciclism. De data aceasta, sportivul a cucerit medalia de bronz la Jocurile Francofoniei Kinshasa duminică, după o cursă plină de adrenalină care a însumat 90 km, pe un circuit aproape plat, după o evadare reușită.

În cadrul acestui eveniment important, echipa României, la proba de ciclism șosea, a fost reprezentată de Buta Cătălin, Piciu Mattew-Denis, Vaidian Iustin-Ioan (sportivi), Piciu Cristian-Florin (antrenor) și Mihoci George (mecanic), amintește publicația Eurosport. În urma probei de șosea (fond) de duminică 30 iulie 2023, toți cei trei reprezentanți ai României au obținut clasări foarte bune.

Mattew Denis Piciu a finalizat cursa pe pozitia a 5-a în timp ce colegul său de echipă, Iustin Văidian, a reușit un binemeritat loc 7, după evadarea din pluton.

Jocurile Francofoniei, singurul eveniment sportiv și cultural internațional, în limba franceză, dedicat tinerilor, manifestare de anvergură în domeniile sportului şi culturii, create la iniţiativa şefilor de stat din Francofonie în anul 1988, sunt organizate sub egida Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) prin Comitetul Internaţional al Jocurilor Francofoniei (care fiinţează ca direcţie în cadrul OIF).

România a participat la toate ediţiile Jocurilor Francofoniei (1994, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013, 2017), cu excepţia celei inaugurale (1989), sportivii români obținând rezultate remarcabile în fiecare dintre ediții.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.