ÎN SFÂRȘIT! Podul de la Voila va fi ,,împușcat” vinerea viitoare


Atât de mult s-a discutat de demolarea vechiului pod de la Voila, încât nimeni nu mai crede că lucrarea chiar începe, nici atunci când un anunț oficial vine să arate asta.

Potrivit unei adrese oficiale transmise Primăriei Voila de către Compania de Demolări Industriale SRL, vinerea viitoare, în data de 22 septembrie, între orele 17.00 și 19.00, se vor executa lucrări de împușcare la pod.

 

 

 

Patru artificeri specializați în producerea exploziilor se vor ocupa de aceasă lucrare, conform adresei menționate.

Ultima dată când a stagnat această lucrare s-a întâmplat pentru că proiectantul a propus consolidarea actualelor fundaţii ale pilonilor, iar constructorul a propus ca acestea să fie refăcute de la zero. Cum cele două părţi nu s-au înţeles, Consiliul Judeţean a apelat la experţi externi, care să se pronunţe asupra soluţiei optime. Experții au stabilit că se impun fundații noi.

Vă reamintim că pentru noul pod contractul de lucrări a fost semnat în luna ianuarie a anului 2021 cu Asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL, stabilit după mai multe licitaţii la care nu au fost depuse oferte. După ce a fost emis ordinul de începere a lucrărilor (la începutul anului 2021) au început să apară problemele care au amânat realizarea efectivă a lucrării.

În 29 august 2023 a fost emis ordinul de reîncepere a lucrărilor, după doi ani și jumătate de stagnări.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.