Investițiile la rețeaua de apă și canal continuă și în acest an la Făgăraș


  • Investițiile la rețeaua de apă și canal continuă și în acest an, la Făgăraș. Potrivit directorului sucursalei Făgăraș, ing. Vasile Manta, în acest an se vor realiza lucrări mari la rețeaua de apă și canal. Una dintre acestea se referă la realizarea unei stații de epurare în zona Iazul Morii, reabilitarea aducțiunii de la Pojorta la Făgăraș, dar și alte lucrări de importanță pentru municipalitate.
Investiții la rețeaua de apă și canal și pe strada Doamna Stanca

Investiții la rețeaua de apă și canal și pe strada Doamna Stanca

În acest an Apă Canal Sibiu, sucursala Făgăraș are în plan să realizeze o serie de investiții din fondurile proprii, investiții care nu pot aștepta implementarea POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare). Apă Canal Sibiu, pentru zona noastră, are o serie de lucrări mari, atât în Făgăraș, cât și în satele limitrofe ale comunelor affiliate la Apa Sibiu.

ing. Vasile Manta, director Apă Canal Sibiu, sucursala Făgăraș

ing. Vasile Manta, director Apă Canal Sibiu, sucursala Făgăraș

Ca lucrări deosebit de urgente, sperăm ca în acest an să se realizeze, avem o investiție privind eliminarea apei uzate, care, la acest moment, încă se evacuează fără a fi epurată, respectiv în zona Iazul Morii, la capătul străzii Oltului. Acolo se va realize o stație de pompare și cu o conductă de refulare, care va trimite apele uzate în stația de epurare. Noi, lună de lună, din cauza acestei evacuări plătim în jur de 50.000 de lei/lună penalități pentru parametri depășiți la apa uzată. De asemenea, tot o investiție, dar cu o valoare mai mică, este pentru eliminarea apelor uzate din Combinat, care încă mai merg în pârâul Racovița. Vom rezolva și această problemă“, a declarat directorul Apă Canal Sibiu, sucursala Făgăraș, ing. Vasile Manta.

O altă lucrare deosebit de mare, care este în valoare de peste 2 milioane de lei este reabilitarea aducțiunii de la Pojorta la Făgăraș, pe trosonul strada Vlad Țepeș, sens giratoriu de la Octavian Paler. „Această lucrare va începe în acest an, cum ne va permite timpul, în luna martie. Vom rezolva și distribuția pe strada Doamna Stanca, tot până la strada Octavian Paler. Această lucrare era prevăzută în POIM, dar a fost scoasă pentru că municipalitatea are în plan rezolvarea infrastructurii străzii Doamna Stanca. Și atunci am venit și noi cu realizarea acestor lucrări, înaintea începerii lucrării de către constructorul, care a câștigat licitația pentru drum. Normal că nu ne puteam permite să stricăm drumul nou făcutMai sunt în planul nostru alte investiții. Mai avem o conductă prinsă în planul de investiții pe cca 300 m de la strada Octavian Paler la strada Școlii, care să preia aducțiunea din Octavian Paler și să o ducem pe strada Școlii. În acest fel eliminăm aducțiunea care duce pe proprietățile private, prin curtea spitalului, până la strada Școlii“, a mai specificat dir. ing. Vasile Manta.

Bineînțeles, pe lângă aceste mari investiții, societatea se va ocupa și de lucrări de reparații curente, ce vor necesita neapărat intervenții urgente în infrastructura de apă și canal.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.