Peste 200 de copii de la şcoala din Lisa vor primi mâncare la şcoală de 10 lei/zi


Preşcolarii şi elevii care învaţă la Şcoala Gimnazială din comuna Lisa vor primi mâncare la şcoală zilnic. Hrana acestora va fi caldă şi va costa 10 lei de persoană pe zi. Acest lucru a devenit posibil după ce Guvernul României a introdus şcoala din Lisa pe lista celor 150 de şcoli din ţară în care va finanţa masa elevilor.

primar Gheorghe Moga

,,Ştim că ne aflăm pe lista unităţilor şcolare în care se aplică programul ,,Masa caldă”, însă deocamdată nu am primit un document oficial în acest sens, în care să ni se arate suma alocată sau modul în care trebuie să se desfăşoare programul. Şcoala Lisa a intrat pe această listă după ce Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare din ţară, a făcut chestionări asupra ratei de abandon şcolar, asupra situaţiilor materiale ale elevilor, asupra probabilităţii de a abandona pe viitor şcoala etc. Având în vedere că noi avem o comunitate de romi mare, vulnerabilă din punct de vedere al şcolarizării şi predispusă la abandon, s-a considerat că este necesară includerea şcolii pe această listă. Prin oferirea unei mese la şcoală, copiii sunt determinaţi să vină la cursuri şi să nu abandoneze studiile. Vom vedea cum vom asigura masa acestora, dar cel mai probabil va fi pe bază de catering”, a declarat edilul Gheorghe Moga.

Comuna Lisa are o singură şcoală, cea din sediul de comună, unde vin copiii din toate satele comunei. Sunt peste 200 de copii aici, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Pe lista celor 150 de unităţi de învăţământ cu masă caldă la şcoală au mai fost incluse şi şcolile din Ticuşu Vechi şi Părău.

Până acum programul funcţiona în 50 de şcoli. Astfel, începând din semestrul al II-lea al anului şcolar 2019-2020, programul „Masa caldă” se va desfăşura în 150 de unităţi de învăţământ. Elevii vor primi un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.