La Ileni se celebrează fotbalul


Localnicii şi sportivii din Ileni, precum şi invitaţii lor, vor sărbători duminică, 26 august, o jumătate de secol de la înfiinţarea primei echipe de fotbal din sat.Ileni

Astăzi, în Ileni, activează echipele A. S. Ileni şi Partizan Ileni, în Liga a V-a. Cu 50 de ani în urmă în sat era o singură echipă de fotbal, care pe parcurs şi-a schimbat de câteva ori numele: Recolta Ileni, Avântul Ileni sau Ronesans Ileni.

În sat numărul echipelor a crescut la două în anul 2012.

Originar din Ileni, profesorul Mircea Cornea a pus la cale o manifestare, în anul Centenarului, prin care localnicii şi nu numai să celebreze cei 50 de ani de la înfiinţarea echipei de fotbal. Aceasta se va desfăşura duminică, cu începere de la ora 11.00.

,,În perioada 1967-1968 s-a înfiinţat la noi în sat prima echipă de fotbal. Se numea atunci Recolta Ileni şi îmi amintesc că în primii doi ani a activat în Cupa Satelor. Eu însumi am jucat fotbal la noi în sat, însă în studenţie am schimbat fotbalul cu atletismul. De meserie, am fost profesor de biologie. Manifestarea de duminică începe la ora 11.00 cu un parastas la biserica din localitate în memoria celor 16 foşti jucători care au activat la echipele din Ileni şi care nu mai sunt astăzi printre noi, iar o oră mai târziu este programată o mică ceremonie de depunere de coroane”, a declarat prof. Mircea Cornea.

fotbalPentru evenimentul de duminică a fost pregătit şi un almanah, care conţine informaţii despre activitatea fotbalistică de la Ileni şi clasamentele echipelor din ultimii 50 de ani.

,,Am lucrat foarte mult la acest almanah. Din decembrie se lucrează la el, în colaborare cu Silviu Coman de la AJF Braşov – filiala Făgăraş. Avem şi câteva interviuri incluse în volum, printre care unul cu Aurică Ţiclean (membru al echipei U Craiova în perioada 1980 – 1985), altul cu părintele Ioan Cornea de la Săcele (a fost jucător în prima echipă din anii 1967-1968), cu prof. dr. Mircea Moţ (fost inspector la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov), cu Goga Octavian (preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Braşov), cu subsemnatul şi cu Silviu Coman”, precizează organizatorul Mircea Cornea.

În programul zilei de duminică mai sunt incluse şi două meciuri de fotbal, începând cu ora 17.00.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.