La Spitalul din Victoria se descarcă în reprize aparatura cu care va fi dotat Ambulatoriul


,,Acum 2 ani şi jumătate n-aveam spital în oraş. Astăzi pot spune că trăiesc unul dintre cele mai frumoase momente din activitatea mea de primar, acela de a vedea cum sunt aduse pe rând şi descărcate echipamentele care vor dota Ambulatoriul spitalului. Ambulatoriul este acea parte din spital unde pacienţii sunt trataţi fără să fie nevoie de internare, adică este – consider eu – inima spitalului nostru”, este postarea pe care a făcut-o primarul Camelia Bertea pe o reţea de socializare.

Lista cu dotările tehnice care au ajuns deja la Victoria cuprinde printre altele:

– computer tomograf;

– aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie;

– trusă de resuscitare;

– aspirator chirurgical;

– ecograf pentru examinări generale;

– monitor pentru funcții vitale;

– defibrilator şi multe altele.

Urmează să mai ajungă aparatele de sterilizare şi cele pentru laboratorul de analize medicale. Echipamentele au fost scoase la licitaţie împărţite pe 7 loturi, de aceea ajung la noi la date diferite.

,,Proiectul acesta finanţat prin PNRR şi de la bugetul de stat, în valoare de 2,9 milioane euro, vizează, pe lângă achiziţionarea echipamentelor medicale, şi renovarea completă a Ambulatoriului spitalului, precum şi recompartimentarea şi amenajarea corespunzătoare a spaţiului dedicat computerului tomograf. Se execută lucrările pentru amenajarea acestui spaţiu, lucrări care au pornit de la zero, adică chiar de la instalaţie electrică şi canalizare, şi care au un termen de finalizare de 30 de zile. Mulţumesc din suflet echipei din Primărie şi domnului Costel Condruz, manager de proiect”, a adăugat Bertea.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.