Un nou proiect politic, la Făgăraș. Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului. ,,Suntem oamenii locului”


  • Un nou partid a apărut pe harta politicii din Țara Făgărașului. Este vorba despre Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului.
  • O conferință de presă, în care membrii acestui partid și-au prezentat proiectele, a avut loc astăzi, 26 martie.

Astăzi, 26 martie, a avut loc o conferință de presă, susținută de membrii celui mai nou partid local: Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului. Președintele partidului, Lucian Mija, a prezentat proiectele cu care partidul vine în fața făgărășenilor la alegerile locale din 8 iunie.

,,Ca și echipă, ne-am adunat încă din 2016, în jurul unei idei, care, s-a transformat într-un obiectiv comun. Acela de a forma un partid local, care să fie coordonat doar de făgărășeni, format doar din făgărășeni, și care să reprezinte interesele făgărășenilor. Suntem cu toții crescuți, educați, în Făgăraș, trăim aici și dorim să locuim aici în continuare. Suntem singurul partid local din Făgăraș, singurul care are sediul central, cât și forurile superioare de conducere în Făgăraș. Biroul Permanent de Conducere al partidului a fost ales prin votul Adunării Generale, pentru o perioadă de 4 ani. Ca și docrtină, suntem un partid de dreapta și ne prezentăm în fața făgărășenilor ca singura alternativă reală la partidele mari – PNL și USR, care, din păcate, cel puțin în ultimii 4 ani, prin reprezentanții lor în Consiliul Local, s-au opus multor proiecte importante pentru Făgăraș și făgărășeni. Sperăm într-un Consiliu Local funcțional, pentru acest lucru suntem aici. Avem nevoie de oameni în Consiliul Local, așadar am hotărât să candidăm la alegerile locale din acest an cu o listă completă de candidați la Consiliul Local Făgăraș”, a declarat președintele Partidului Local Viitorul Țării Făgărașului, Lucian Mija.

Acesta a făcut și un apel la făgărășenii care rezonează cu acest nou partid, să îi sprijine cu o listă de semnături pentru a putea lua parte la alegerile locale din vară.

Lucian Mija

,,Avem nevoie de sprijnul comunității. Avem nevoie de semnături de susținere. Începând de zilele viitoare vom demara o campanie de strângere de semnături. Pentru noi este primul test pe care sunt convins că îl vom trece cu bine. Ne veți găsi în centru, în zona sensului giratoriu, dar vom fi și prin cartiere, pentru a discuta cu cât mai muți făgărășeni”, a mai spus Lucian Mija.

De asemenea, acesta a menționat că nu va candida pentru funcția de primar al municipiului Făgăraș, ci doar pentru Consiliul Local, alături de colegii lui. Iar susținerea partidului este pentru actualul primar al municipiului, Gheorghe Sucaciu.

Lucian Mija, președintele partidului, este jurist de profesie, a activat pe această funcție la Nistramonia Făgăraș. Apoi, a hotărât să intre în zona antreprenoriatului. De câțiva ani a hotărât să se implice și în administrația publică locală. De 3 ani lucrează la Primăria Făgăraș. Inițial a fost consilier personal al primarului Gheorghe Sucaciu, iar apoi administrator public al municipiului Făgăraș.

Membrii Biroului Permanent Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului

Angelica Aldea

Angelica Aldea, membru fondator, secretar: Am 49 de ani și sunt cadru didactic la Grădinița Mateiaș Brâncoveanu, cu o vechime de peste 20 de ani în învățământ. Sunt secretar al Partidului Local Viitorul Țării Făgărașului.

Alex Luca

Alex Luca, membru fondator, prim vicepreședinte. Am 38 de ani și sunt antreprenor în domeniul organizării de evenimente. Sunt inițiatorul mai multor campanii, voluntar activ în cadrul Crucii Roșii, filiala Făgăraș, cu care am desfășurat mai multe campanii. Sunt inițiator și câștigător de proiecte bugetare în cadrul Bugetării participative. Cunosc nevoile comunității, de aceea cred că noi suntem oamenii locului pentru viitorul Țării Făgărașului.

Sandu Moroșanu

Sandu Moroșan, membru fondator, primul președinte, vicepreședinte. Sunt făgărășean, mi-am petrecut copilăria și adolescența aici. Am fost director zonal al Poștei mulți ani, apoi am ieșit la pensie. Toată lumea îmi spunea atunci ce frumos este în Țara Făgărașului. Iată că, de câțiva ani, și Făgărașul a renăscut. Are proiecte foarte bune, ceea ce înseamnă că trebuie să ne mobilizăm ca aceste proiecte să fie finalizate. Avem nevoie și de susținerea făgărășenilor, așadar contăm pe voi”

Ionuț Nicoară

Ionuț Nicoară, vicepreședinte, trezorier. De profesie sunt economist. Încă din timpul facultății am înființat o companie de soft. Apoi, am avut activități și în alte domenii. După întoarcerea în Făgăraș, am pornit o activitate în agricultură, pe care o conduc și astăzi. Acum sunt alături de ,,oamenii locului”, un deviz care ne definește pe toți. Legătura față de Făgăraș face ca echipa noastră să fie unită. Integritatea ne definește pe toți și cred că putem aduce echilibru în Consiliul Local. Tocmai de aceea solicităm votul făgărășenilor la următoarele alegeri locale”.

Ovidiu Popa

Un nou membru al partidului Local Viitorul Țării Făgărașului este și consilierul Ovidiu Popa.

Am decis să mă alătur acestui partid fiindcă este un partid local, sunt oameni din Făgăraș, care doresc să facă ceva pentru orașul nostru. Am 4 mandate de consilier local, însă în penultimul mandat se pare nu am respectat regulile partidului și am fost dat afară. Mi-am propus, astfel, să nu mai fac parte din niciun partid mare, tocmai pentru că vrem să decidem noi pentru făgărășeni. În ultimul mandat am avut foarte multe probleme, așa că m-am decis să intru în acest partid pentru ca proiectele aflete în derulare să fie finalizate până la finalul acestui an. M-aș bucura ca toți făgărășenii să se bucure de ceea ce se construiește la Făgăraș. Mulțumesc că m-ați acceptat.

Așadar, făgărășenii care rezonează cu doctrina partidului local Viitorul Țării Făgărașului pot intra pe pagina de facebook – CLICK AICI. De asemenea, pot intra și pe siteul partidului – CLICK, unde pot găsi și un formular de înscriere.

Și, de asemenea, de zilele viitoare, membri ai Partidului Local Viitorul Țării Făgărașului se vor afla în centrul municipiului, pentru obținerea de semnături.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.