Locuitorii din orașul Victoria și 6 comune învecinate vor primi saci colorați pentru colectarea selectivă a deșeurilor


Zona adiacentă orașului Victoria are un operator comun pentru colectarea deșeurilor. În perioada următoare, locuitorii din oraș și comunele învecinate vor colecta selectiv gunoaiele. În primă fază vor face colectarea selectivă în saci de plastic colorați diferit pentru fiecare fracție a deșeurilor, urmând ca, la următorul exercițiu bugetar, sacii să fie înlocuiți cu pubele colorate.

Sâmbăta de Sus

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecosistem Victoria are în componență 7 unități administrative, respectiv orașul Victoria și comunele învecinate: Ucea, Viştea, Arpaş, Cârţişora, Drăguş, Sâmbăta de Sus.

Această asociație, înființată în anul 2009, prestează servicii pentru 238 persoane juridice şi 11.500 persoane fizice, din care 6.970 în gospodării individuale şi 4.530 proprietari de apartamente.

Deja, în luna iulie, în aria de operare a acestei asociații au fost împrăștiați fluturași cu instrucțiunile de colectare selectivă a gunoaielor.

,,Prin intermediul asociației se achiziționează saci colorați pentru fiecare tip de deșeu, cum ar fi sticla, hârtia, plasticul. Vom distribui sacii către populație, iar oamenii vor arunca fiecare tip de deșeu în sacul menit pentru el. De exemplu, în comuna Sâmbăta, gunoiul menajer va fi ridicat de operator, ca și până acum, în fiecare săptămână, în ziua de luni. O dată pe lună vor fi ridicați sacii cu celelalte deșeuri colectate selectiv. Vom funcționa câteva luni cu saci pentru fracțiile de deșeuri, altele decât deșeul menajer. Deșeul menajer se aruncă în pubelele pe care oamenii deja le au în gospodării. Apoi, când vom avea un buget destinat pentru asta, vom înlocui sacii cu pubele colorate”, a explicat Nicolae Morariu, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

În paralel, Primăria Sâmbăta a achiziționat containere pentru deșeul menajer, care vor veni în completarea celor deja existente. ,,Am cumpărat 120 de pubele de 240 de litri și 10 eurocontainere de 1.100 de litri. Cele de 240 de litri sunt pentru gospodăriile în care pubelele sunt deterioare și trebuie înlocuite sau pentru cele care nu aveau deloc. Eurocontainerele de 1.100 de litri sunt în special pentru parcările din zona turistică”, a explicat primarul.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.