Varianta Delta a pătruns și în județul Brașov


Tulpina indiană Delta a virusului SARS-CoV-2, despre care autoritățile spun că ne va aduce valul 4 și care începe să agite întreaga lume, a ajuns și în județul Brașov.
„Am identificat câteva cazuri și noi, în special la persoane venite din Anglia, care însă nu prezentau simptome – au făcut testare pentru a ieși din carantină, în ziua a 8-a și le-am identificat pozitive cu această tulpină”, a declarat dr. Andrea Neculau (foto), director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) la Brașov, la Radio România Brașov, citată de bzb.ro.
Nu se poate vorbi încă despre o transmitere comunitară, iar măsurile preventive (igienă, mască, precauție în zonele aglomerate) și vaccinul sunt măsurile indicate de DSP care ne pot ține departe. „Deocamdată nu putem vorbi de o transmitere comunitară – ați văzut că avem foarte puține cazuri (de infectare cu Covid-19, n.r.), acestea sunt izolate, carantinate – dar, având în vedere contagiozitatea foarte mare a acestui virus, ne putem aștepta la orice, în perioada care urmează. Da, trebuie să fim precauți, dar, în primul rând, avem vaccinarea la îndemână. De fapt, acesta este instrumentul pe care acum îl avem”, a precizat dr. Andrea Neculau.
La ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică Brașov, cea de duminică, 25 iulie, județul nostru avea 5 cazuri de persoane infectate cu Covid: 3 la Poiana Mărului, 1 la Făgăraș și 1 la Prejmer. Cu aceste cazuri, despre care nu s-a comunicat ce tip de tulpină au, incidența pe județ este de 0,01 la mie.
Foto: Europa Fm
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.