Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim și anul acesta. Slujba de Înviere va începe la miezul nopții în bisericile din Țara Făgărașului


  • După ce în anul 2020 am întâmpinat Învierea Domnului de acasă, din cauza condițiilor provocate de pandemie, făgărășenii vor putea merge în acest an la biserică la slujba de Înviere.

Și în acest an Lumina Sfântă va veni din Ierusalim, în toate bisericile din Țara Făgărașului. Aceasta va fi adusă cu ajutorul Jandarmeriei Brașov și Făgăraș, dar și cu sprijinul mai multor oameni din Țara Făgărașului. Slujba de Înviere la începe la ora 12.00 noaptea, spune preotul Iulian Boac, protopopul Țării Făgărașului, în toate bisericile din zona noastră.

,,Anul acesta Sărbătorile Pascale le vom prăznui în biserici, fiind împreună din nou. Chiar dacă vom păstra o distanţare sanitară – vom fi împreună duhovniceşte. Cu preoţii din municipiul Făgăraş am organizat o şedinţă, la care au participat și reprezentanți ai Jandarmeriei și ai Poliției Făgăraș, în vederea unei bune organizări în zilele pascale. În urma discuţilor am stabilit că Slujba de înviere va începe la miezul nopţii prin oferirea luminii sfinte de la Ierusalim, care va ajunge şi în oraşul nostru cu ajutorul Jandarmeriei Braşov şi Făgăraş, dar şi cu sprijinul anumitor persoane din Ţara Făgăraşului. De asemenea, în jurul orei 12,30 toate parohiile din oraş vor începe distribuirea paştilor. Slujba va continua în interiorul lăcaşului de cult, dar vor fi amplasate boxe exterioare pentru cei care nu pot intra înăuntru”, a declarat protopopul Iulian Boac.

Duminică la ora 12,00 după-amiaza se va oficia Slujba Vecerniei din ziua de Paşti (Învierea cea Mică), când de asemenea credincioşii care nu au putut veni noaptea vor putea lua Pasti. Luni şi marti (respectiv – a doua şi a trei zi de pasti) credincioşii sunt aşteptaţi la biserici dimineata începând cu orele 9,00 pentru a participa la slujbe, iar la bisericile care au mai au pasti acestea vor distibui şi în aceste zile.
,,Vă rugăm pe această cale să respectăm întru totul normele impuse de autorităţi în vederea răspândirii Coronavirusului – purtarea măştii, distanţarea sanitară. De asemenea, mulţumim Jandarmeriei şi Poliţiei Făgăraş pentru tot sprijinul acordat în această perioadă. Vă dorim Sărbători Fericite şi multă sănătate!”, a încheiat părintele protopop al Țării Făgărașului, Iulian Boac.

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.