Samoilă are 8 luni și trăiește în întuneric. Cum putem ajuta un băiețel nevăzător


  • Samoilă are doar 8 luni și trăiește în întuneric. Încă de la naștere a fost diagnosticat cu vitreoretinopatie exudativă familială, o boală degenerativă care afectează retina și produce o pierdere progresivă și ireversibilă a vederii. Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, tot de la naștere a fost diagnosticat și cu tulburare globală în dezvoltarea neuropsihomotrie.

Micuțul s-a născut fără vedere și doar o operație în străinătate ar putea să îl ajute. Din fericire, în urma unei colaborări între Guvernul României și o clinică din Paris, Franța, Hôpital Fondation Adolphe de Rothschild, costul intervenției va fi suportat de către autoritățile române. Însă transportul până în Franța și cazarea mamei, cât timp micuțul va sta în spital, nu sunt decontate. Pentru aceste lucruri, mama ar avea nevoie de 3.000 de euro, bani pe care nu îi are.

Mama lui Samoilă, Mihaela Raita. ,,Am fost cu Samoilă la doctori în Brașov și București. Am fost ajutați de către cei de la Partida Romilor din Făgăraș să ajungem la acești medici. Ne-a fost recomandat să mergem în Franța, acolo unde medicii îi vor reda vederea. Samoilă este programat la intervenție în luna iunie, intervenția nu costă nimic. Însă avem nevoie de ajutor să ajungem acolo. Transport și cazare pentru mine, cât timp Samoilă va sta în spital. Mă rog acum la Dumnezeu să primim ajutor, am primit speranțe că Samoilă își va reveni după operație”.

Ionuț Androne, Partida Romilor. ,,Am descoperit acest caz de curând și, împreună cu colegii mei, am fost la doctori din Brașov și București. Și așa am aflat de această colaborare între autoritățile române și acest spital din Pariș și de șansa pe care micuțul o are. Pentru cei care doresc să îi ajute, punem la dispoziție două numere de telefon, ne puteți suna pe  mine și colegul meu pentru mai multe detalii. Am deschis și un cont în care se pot vira banii. Suma nu este așa de mare pentru unii, dar pentru ei este foarte greu de procurat. Știu că făgărășenii se mobilizează exemplar, viitorul acestui micuț este acum și în mâinile noastre. Vă invităm să îl ajutăm”.

Și pentru că operația este decontată de către autoritățile române, mama a început deja să pregătească documentele necesare și speră ca și alți oameni cu suflet să îi ajute băiețelul.

Oamenii care doresc să afle mai multe detalii despre cum îl poate ajuta pe Samoilă pot intra în contact telefonic cu două dintre persoanele care s-au implicat în acest caz:

Ionuț Androne: 0761735100

Cosmin Helerea: 0762161470

Cont IBAN: RO09RZBR0000060022622474, deschis pe numele Mihaela Elena Raita, cont deschis la banca Raiffeisen, sucursala Făgăraș

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.