Chitariştii Făgăraşului, pregătiţi de Marius şi Cristina Demeter, vă invită la concert


70 de copii şi câţiva adulţi din Făgăraş iau lecţii de chitară de la un preot şi soţia acestuia. Activitatea de învăţare a acestui instrument are deja vechime în cadrul Protopopiatului Făgăraş, astfel încât a primit şi un nume: Atelierul de chitară. Membrii acestui atelier organizează un concert în data de 22 decembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură, unde vă aşteaptă cu intrare gratuită.

,,Atelierul de chitară îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 5 ani şi se află sub coordonarea preotului Marius Demeter din Felmer şi a soţiei acestuia, Cristina. La început cursurile de chitară s-au ţinut în incinta sediului Protopopiatului, dar, pentru că numărul participanţilor a crescut de an la an, a trebuit găsit un alt spaţiu. Acum sunt în jur de 70 de copii şi câţiva adulţi care învaţă tainele acestui instrument. Cursurile se ţin de două ori pe săptămână în curtea Bisericii ,,Sfânta Treime” de pe strada Ion Codru Drăguşanu din Făgăraş, în spaţiul în care a funcţionat pe vremuri grădiniţa. Sunt grupe de începători, de intermediari şi de avansaţi. Cursurile sunt gratuite, iar copiii nu au nevoie decât de o chitară şi de dorinţa de a învăţa să cânte la ea“, a spus preotul protopop Iulian Boac.

Preotul Marius şi preoteasa Cristina au învăţăcei cu vârste variate. Cel mai mic participant la Atelierul de chitară al Protopopiatului Făgăraş are 7 ani.

Soţii Demeter ţin cursuri similare şi la Rupea şi la Cristian.

La spectacolul care va avea loc la Casa de Cultură în 22 decembrie participă atelierele de la Făgăraş şi Rupea. Acestea vor încânta publicul cu colinde şi muzică folk.

Intrarea la recital este liberă, dar, pentru a a susţine activitatea Atelierului de chitară de la Făgăraş, se pot face donaţii, fie în ziua spectacolului, fie ulterior, luând legătura cu pr. Marius Demeter prin Protopopiatul Făgăraş.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.