Luna aceasta turcii de la Makyol trebuie să înceapă proiectarea pentru lotul de autostradă cuprins între Sâmbăta de Sus și Arpașu de Jos


Constructorul turc Makyol a fost notificat cu privire la data de începere a proiectării în cadrul contractului pentru lotul 3, în lungime de circa 17 km, al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Acesta este primul ordin de începere, pe contracte de proiectare și execuție, emis pentru Autostrada A13 Sibiu – Brașov – Bacău.

„În data de 4 octombrie 2023, supervizorul a notificat antreprenorul cu privire la data de începere a proiectării, începând cu data de 16 otombrie 2023”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul semnat în vară cu firma din Turcia prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Mai exact, primul contract de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost semnat pe 16 august cu constructorul Makyol și vizează tronsonul 3, cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbata de Sus (DJ 105B). Valoarea contractului este de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA.

Pe acest tronson, sunt prevăzute pentru construcție 27 de structuri, printre care și un pod cu complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 820 de metri.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Același constructor turc a fost desemnat câștigător și pentru toate celelalte trei tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13).

Pentru tronsonul de la Făgăraș la Brașov, este în derulare un contract pentru studiu de fezabilitate, încheiat cu asocierea Search Corporation – Protelco – Like Consulting – Mega Muhendislik Musavirlik. Anul viitor ar urma să se încheie proiectarea și pentru acest tronson, potrivit economica.net. De asemenea, pentru tronsonul de la Brașov la Bacău, CNAIR are în derulare o licitație pentru studiul de fezabilitate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.