Masă caldă sau pachet cu alimente pentru elevii din Părău, Lisa şi Ticuşu


Prefectura Braşov a anunţat că Guvernul a aprobat bugetul pentru implementarea Programului „Laptele şi cornul”, prin care preşcolarii şi elevii primesc fructe, produse de panificaţie şi lactate.

Potrivit bzb.ro, în judeţul nostru sunt luaţi în calcul 58.107 preşcolari şi elevi, iar suma totală alocată se ridică la 15.304.000 lei.

Prin Ordonanţă de Urgenţă Guvernul României a aprobat şi continuarea programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Trei dintre acestea sunt din Ţara Făgăraşului.

Suportul alimentar pentru fiecare preşcolar şi elev din aceste unităţi-pilot constă în acordarea, cu titlu gratuit, a unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar.

Scopul acestui program este reducerea abandonului şcolar.

Comuna Părău

Printre cele 150 de unităţi-pilot se numără şi trei unităţi din zona noastră. Mai exact, la Şcoala Gimnazială Părău sunt 248 de beneficiari, din care 163 preşcolari şi elevi din învăţământul primar, iar suma alocată pentru derularea proiectului este de 166.000 lei. La Şcoala Gimnazială Ticuşu sunt 193 de beneficiari, din care 132 preşcolari şi elevi din învăţământul primar, iar pentru a derula acest proiect, de la bugetul de stat este alocată suma de 129.000 lei. În proiectul pilot este şi Şcoala Gimnazială Lisa, unde sunt 245 de beneficiari, din care 146 preşcolari şi elevi din învăţământul primar. Pentru această unitate de învăţământ a fost alocată suma de 165.000 lei.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.