Mitropolitul Germaniei a fost astăzi la Catedrală la Vecernie


Credincioşii care au participat astăzi, 19 august 2018, la slujba Vecerniei de la Catedrala ortodoxă ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraş au avut parte de o întâlnire cu Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Serafim Joantă.

 

Originar din Boholţ, acesta deţine actuala funcţie din anul 1993. Liceul l-a absolvit în Făgăraş, astfel că pentru Înalt Prea Sfinţia Sa, revederea Ţării Făgăraşului a însemnat probabil întoarcerea acasă. În prima parte a zilei, a participat la slujba oficiată în biserica din satul natal.

Mitropolitul ortodox român al Germaniei s-a înfăţişat enoriaşilor ca un om simplu şi le-a vorbit, pe înţelesul tuturor, despre importanţa zilei de Duminică: ,,Duminica trebuie să mergem la Biserică, trebuie să ne-o dedicăm rugăciunii şi împărătăşirii cu Sfintele Taine. Numai aşa, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne regenerăm fiinţa noastră lăuntrică şi mai putem munci apoi încă o săptămână, până Duminica viitoare. Şi aşa toată viaţa… Acesta este ritmul lăsat de Dumnezeu. Dar, dacă oamenii nu mai respectă acest ritm, ajung să se îmbolnăvească şi să sufere. Suferă din cauza vieţii lor necumpătate“.

Apoi a abordat subiectul iertării:

ÎPS Serafim se află în România încă de la data de 1 august 2018. Începutul lunii l-a găsit în partea Moldovei şi Bucovinei. În perioada 9-12 august acesta a fost în Poiana Braşov şi la Şinca Nouă, iar sărbătoarea Sfintei Marii din 15 august l-a găsit în Munţii Apuseni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.