Pentru că avem multe de spus!

.

Niculae vrea să repornească fabricile Viromet și Nitroporos


 

  • Ioan Niculae, proprietarul grupului agroindustrial Interagro, aflat în reorganizare judiciară, susţine că are în derulare, în parteneriat cu grupul american Nitron, o investiţie de aproximativ 22 de milioane de euro pentru amenajarea unui terminal mixt de îngrăşăminte, import şi export, în portul dunărean Zimnicea. 

Investiţia anunţată vine în condiţiile în care companiile din grupul Interagro au intrat în insolvenţă în 2016, iar în prezent se află în reorganizare. Administratorul judiciar al Interagro este CITR. Totodată, toate cele 6 fabrici de îngrăşăminte operate de grup nu funcţionează.
Omul de afaceri a înaintat acum un calendar al deschiderilor fabricilor. De exemplu, Ioan Niculae vrea să deschidă fabricile de îngrăşăminte Chemgas Slobozia, Donau Chem Turnu Măgurele în câteva zile, Ga Pro Co Chemicals Piatra Neamt (repornire planificată în 2 luni), Amurco Bacău (în funcţie de terminarea şi livrarea a două utilaje comandate din străinătate, începerea producţiei începe în iulie 2020), Nitroporos Făgăraş (repornirea instalaţiei de amoniac şi a fabricilor de acid azotic şi azotat de amoniu îngrăşământ si poros/ tehnic, în trim 1, 2021). În plus, omul de afaceri vrea să repună în funcţiune combinatul de metanol Viromet Victoria la începutul lunii martie 2020.
Interagro SA, una dintre perlele grupului care ajunsese cel mai mare din agricultură înainte de criză, a avut în 2018 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei, o pierdere netă de 2,3 milioane de lei şi un număr mediu de 77 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Comparativ, în 2012 compania avea o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de lei. Însă, în ultimii ani omul de afaceri a fost cercetat în mai multe dosare, iar businessul a intrat pe o pantă descendentă.
Grupul american Nitron, cu venituri de peste 2 miliarde de dolari şi prezenţă pe 5 continente, este şi principalul colaborator internaţional pentru exporturi al Interagro, conform datelor furnizate de Interagro.
În 2013, Ioan Niculae era singurul român prezent în Topul Forbes la miliardarilor lumii , cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, aflându-se pe locul 1.268 în lume.

sursă: bzb.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.