Pentru că avem multe de spus!

.

Trei localități din județ nu au niciun medic de familie


Trei localităţi din judeţ nu au niciun medic de familie, respectiv Şoarş, Beclean, Ticuş. Alte localităţi sau chiar oraşe au medici de familie, dar nu suficienţi.

Cel puţin asta arată Harta accesului cetăţenilor români la serviciile de asistenţă medicală primară, făcută publică de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie. Situaţia ia în calcul anul 2019 şi este actualizată cu completările obţinute de Federaţie de la Casa OPSNAJ.
Potrivit datelor centralizate, în toată ţara sunt 328 de localităţi care nu au niciun medic de familie. În acestea se încadrează şi cele trei localităţi braşovene. La Braşov sunt şi localităţi în care există medici de familie, dar prea puţini. Un exemplu este la Apaţa, unde necesarul ar fi de 2, dar este doar un medic.
În tot judeţul Braşov, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov este în relaţie contractuală cu 315 medici. În judeţul Braşov, potrivit Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie care nu au niciun medic de familie sunt Şoarş, Beclean, Ticuş. Localităţile şi comunele care au cu un medic de familie mai puţin decât este recomandat în funcţie de numărul de locuitori sunt Apaţa, Augustin, Beclean, Budila, Buneşti, Comuna Comăna, Comuna Ticuş, Cristian, Crizbav, Feldioara, Ghimbav, Hălchiu, Hoghiz, Jibert, Măieruş, Racoş, Şercaia, Şoarş, Teliu, Voila şi Vulcan.
Cele care au cu doi sau trei mai puţini medici de familie sunt Caţa, Hărman, Săcele, Sânpetru, Vâlcele, Victoria şi Zărneşti, în timp ce Tărlungeni are un deficit de -4 medici de familie.
Pe de altă parte, sunt şi localităţi cu număr suficient de medici de familie, cum sunt Moieciu, Râşnov, Prejmer etc. sau chiar cu excedent de medici de familie. Conform hărţii, pe care o găsiţi şi pe pagina de facebook a Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, în judeţ, excedent de medici de familie au municipiul Braşov, Hârseni şi Rupea.

sursă: Bună Ziua, BrașovOne thought on “Trei localități din județ nu au niciun medic de familie

  1. Marinescu ion alexandru

    Cum soars si beclean nu are medic?? Ce stiri pistati si voi locuiesc in comuna Soars unde doctor de familie este Laura mihaela lupsor care cuprinde si satele felmer rodbav barcut selistat si beclean ati ramas cumva fara stiri de dati stiri false?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.