O altă decizie așteptată de familia primarului din Jibert: se reiau cercetările în cazul viceprimarului


Două decizii definitive au dat judecătorii Curții de Apel Brașov în cazul morții suspecte a primarului comunei Jibert, Iancu Boeriu.

Iancu Boeriu

Dacă una dintre ele l-a exonerat pe consilierul local Buta Gheorghe, în casa căreia Iancu Boeriu a fost lovit mortal, cea de-a doua hotărâre, de luni, 13 noiembrie, dă speranțe familiei îndurerate: reînceperea cercetărilor în cazul viceprimarului Vaida Bucur. Viceprimar care, spune fiul Iancu Boeriu jr, este cel care l-a mai lovit  pe primar și când acesta era căzut.

,,În calitate de inculpat, Buta Gheorghe recunoaște că l-a lovit pe primar odată cu cu pumnul și odată cu piciorul, iar după ce a căzut la podea, acesta spune că primarul a fost lovit și de Vaida Bucur (viceprimarul comunei Jibert), cu picioarele în abdomen”, spunea, la începutul lunii ctombrie 2023 Iancu Boeriu jr.

Soluția pe scurt a judecătorilor:

În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b) C.pr.pen., admite plângerea formulată de petenţii BOERIU DAN şi BOERIU IANCU, şi, pe cale de consecinţă: Desfiinţează ordonanţa de clasare din data de 2.03.2023, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în dosarul nr. 333/P/2022, menţinută prin ordonanţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov nr. 39/II-2/2023 din data de 18.04.2023, şi trimite cauza procurorului pentru a completa urmărirea penală cu privire la infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 13.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre cameră consiliu  119/2023  13.11.2023

Reamintim că în luna februariea acestui an, judecătorii au mai decis o dată reluarea cercetărilor, iar procurorul de caz a închis dosarul cu privire la viceprimarul Vaida Bucur, după ce nu a administrat probele solicitate de familia Boeriu.

Cu toate că, mai afirmă fiul primarului, au fost aduse la caz mai multe dovezi, dar și martori, care să susțină că tatăl lui a fost bătut de mai multe persoane.

Primarul Iancu Boeriu a murit la finalul lunii martie 2022, după ce a primit mai multe lovituri. Bătaia primită i-a provocat primarului Iancu Boeriu leziuni interne, iar acesta s-a stins din viață după cinci zile.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.