O icoană de peste 400 de ani vechime va ajunge la Biserica ,,Sf. Împărați Constantin și Elena” din Victoria


Biserica Ortodoxă ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Victoria își sărbătorește hramul marți, 21 mai. Cu acest prilej va fi adusă, încă de vineri, o icoană vindecătoare.

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Victoria

Icoana Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu va fi adusă în Biserica ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena” spre închinare în perioada 18 mai, ora 16.00 – 21 mai, ora 16.00.

Vineri, la ora 16.00, după ce va ajunge icoana în Biserica de  la Victoria, vor fi oficiate slujba Vecerniei cu Litie și slujba Acatistului Maicii Domnului.

,,Este una dintre cele mai cunoscute icoane vindecătoare ale Maicii Domnului, numeroși credincioși mărturisind grabnicul ajutor pe care l-au primit prin cinstirea acesteia. Frumoasa icoană pictată pe lemn de santal datează din secolul al șaisprezecelea, fiind adusă în România de PS Vasile Samaha de Serghiopolis din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient, în anul 1958. În anul 2018, icoana Maicii Domnului Siriaca a primit drept zi de prăznuire Izvorul Tămăduirii, care este și hramul Mănăstirii Ghighiu”, a precizat preotul Daniel Smădu de la parohia din Victoria.

PS Paisie Sinaitul a subliniat, că această alegere nu a fost întâmplătoare: „Hotărârea se datorează faptului că în incinta mănăstirii Ghighiu se află un izvor tămăduitor, descoperit cu sute de ani înainte, care a stat la baza înființării mănăstirii și la fixarea hramului istoric; un izvor cunoscut și în vechime și în prezent pentru binefacerile lucrate de Maica Domnului, încât se crede că icoana Născătoarei de Dumnezeu a dorit ea însăși, în chip minunat, să vină aici”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.