Orașul Victoria se aliniază la standardele europene de protejare a mediului înconjurător. Vor fi instalate 23 de ecoinsule pentru colectarea separată a deșeurilor


23 de ecoinsule destinate colectării selective a deșeurilor vor fi amplasate în Victoria, în viitorul apropiat. Asta după ce administrația locală a primit răspuns pozitiv la cererea de finanțare.

Cele 23 de ecoinsule vor cuprinde următoarele fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

,,Ce înseamnă, pentru orașul nostru, introducerea ecoinsulelor digitale? O eficiență crescută în domeniul colectării selective a deșeurilor, o estetică plăcută, rezolvarea problemei mirosurilor neplăcute, simplitate în utilizare și un impact pozitiv asupra nivelului de trai și a calității vieții locuitorilor. După finalizarea extinderii colectării selective la nivelul întregului oraș și închiderea definitivă a gropii de gunoi, asigurarea unor condiții moderne și facile pentru colectarea selectivă este încă o etapă importantă pe care o parcurgem în drumul nostru spre alinierea la standardele europene de protejare a mediului înconjurător”, a spus primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Proeictul a fost depus în septembrie 20222, valoarea acestuia fiind de 1.13 milioane de lei, finanțare de la PNRR.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.