Un proiect inedit este pe cale să devină realitate, la Făgăraș. Un întreg parc dedicat vindecării bolnavilor, la Spitalul din Făgăraș. Totul în cadrul Bugetării participative.
21 de proiecte au primit undă verde, în acest an, în cadrul procesului de bugetare participativă. Printre acestea se numără și proiectul ,,Fapte bune pentru sănătate”, un proiect care a pus în prim plan pacienții de la Spitalul Municipal Făgăraș. Cea care a inițiat acest proiect, dr. Juliana Moroșan, își dorește un parc dedicat vindecării bolnavilor.
,,Proiectul există grație implicării Primăriei Făgăraș, prin bugetare participativă. Aceste proiecte incluse în bugetarea participativă din acest an sunt o promovare pentru cetățenii făgărășeni de a pune în practivă o idee, care poate duce la îmbunătățirea vieții sociale și sanitare. Proiectul meu a devenit eligibil și pentru ca el să existe și să fie bugetat trebuie ca populația să îl voteze. Proiectul este despre înființarea unei grădini sau parc în interiorul curții spitalului. Proiectul este despre părinții noștri, ca viitori pacienți, despre copilașii noștri și despre cadrele medicale care, uneori, au nevoie de 5 minute de răgaz. Grija pentru pacienți se reflectă și în acest aspect. Niciodată nu mă întreb ce pot face alții pentru mine, ci mă gândesc ce pot oferi eu mai întâi. Fac asta pentru că îmi place să fac lucrurile să se întâmple și să se întâmple frumos. Însă proiectul poate exista doar prin votul făgărășenilor. Ce pot spune este că prin acest proiect urmăresc și creșterea încrederii făgărășenilor în serviciile medicale puse la dispoziție de Spitalul din Făgăraș”, a declarat dr. Juliana Moroșan, medic neurolog și șef Secție Neurologie la Spitalul Dr. Aurel Tulbure din Făgăraș.
Prin acest proiect se dorește amenajarea unui spațiu din curtea spitalului cu gazon, piatră, copaci, bănci, cupolă din lemn și plante ornamentale. Dimensiunea parcului ar fi de aproximativ 400 mp.
,,Susținem un astfel de proiect pentru că vrem să arătăm comunității că ne pasă. Ne pasă de oamenii din Făgăraș, dar și de colegii noștri. Oamenii care vor veni să viziteze pacienții vor avea o oază de liniște în acel parc frumos. Colegii noștri, dacă au nevoie de o pauză de 5 minute, acel parc le va face foarte bine. Se vor încărca cu energie pozitivă și apoi vor putea merge mai departe. Indiferent cât de grele vor fi timpurile care vor veni, cu siguranță vor face față cu brio și mă bucură inițiativa colegilor noștri. Juliana a mai avut idei foarte bune, pe care le-am și pus în practică. Una dintre ele este decorarea Secției de Pediatriei. Noi aveam intenția să facem doar la etaj. însă doamna doctor a venit cu ideea să pictăm și la parter. Copiii să nu vadă doar alb când intră în secție. De asemenea, a mai avut o prezentare la Casa de Cultură, a prezentat oamenilor o anumită boală, este vorba despre accidentul vascular. Populația trebuie să știe când să vină la spital, iar o oră de educație sanitară și de prevenție este absolut necesară. Venim în ajutorul populației, venim cu informații noi pentru populație, tocmai de aceea, pentru că prezentarea doamnei doctor a fost atât de bună, vom mmai continua astfel de prezentări și cu alți medici”, a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure”.
Procesul de votare se desfășoară pe platforma bp.primaria-fagaras.ro, după ce vă creați un cont sau după ce vă autentificați (dacă aveți deja un cont). Dacă doriți ca acest parc să devină realitate, îl puteți vota AICI – CLICK.
Nu uitați, mai aveți doar 7 zile la dispoziție pentru a vota.