Patru ateliere în care făgărăşenii primesc îndrumare despre cum să conceapă şi să depună proiectele pentru bugetul participativ


Făgărașul a ajuns la a treia ediție a bugetării participative. Cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiu și au peste 16 ani, pot depune proiecte în cinci domenii care vizează dezvoltarea localității. Acestea sunt finanțate cu suma totală de 500.000 de lei, alocată din bugetul local.
Persoanele care au nevoie de îndrumare și sprijin pot participa la atelierele organizate de instituție în locații diferite, unde sunt prezentate modalitățile de concepere și depunere a proiectelor:
• 6 iulie – Clubul Copiilor, ora 17.00
• 8 iulie – Colegiul „Aurel Vijoli”, ora 17.00
• 13 iulie – Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, ora 17.00
• 15 iulie – Școala din cartierul Galați, ora 17.00
Termenul limită pentru înscrierea ideilor este 23 iulie 2021, urmând să fie analizate în perioada 26 iulie – 20 august. Procesul de vot va avea loc între 23 august și 17 septembrie, iar implementarea proiectelor va demara la 1 octombrie 2021.
Parcări pentru biciclete, un teren de baschet în aer liber, locuri de joacă în unitățile de învățământ și Făgăraș City App se numără printre cele 10 proiecte inițiate de către cetățeni și realizate de administrația locală la edițiile precedente ale bugetării participative. Alte 4 proiecte se află în implementare.
Bugetarea participativă urmăreşte implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor pentru dezvoltarea locală, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.
Proiectele pot fi depuse pe site-ul: https://bp.primaria-fagaras.ro/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.