Proiect de 90.000 de euro, scos la licitație de comuna Hârseni. ,,Cu ajutorul acestui proiect, valoarea terenurilor va crește”


  • Un proiect extrem de important pentru comuna Hârseni a fost câștigat în luna noiembrie 2022, iar acum se caută o firmă care să îl și implementeze. Este vorba despre despre elaborarea Planului Urbanistic General, în valoare de 90.000 de euro, bani de la Comisia Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a României.

Planul Urbanistic General va fi actualizat în comuna Hârseni, în acest an. Un proiect în valoare de 90.000 de euro pentru actualizarea acestuia a fost câștigat, iar acum este scos la licitație. PUG-ul comunei Hârseni va fi realizat cu bani prin PNRR.

,,Planul Urbanistic General este temelia dezvoltării comunității. Acolo se propun zonele de dezvoltare, zonele rezidențiale, zonele verzi și avem nevoie de acest PUG. Cu ajutorul acestui PUG se va extinde și extravilanul, iar oamenii își vor putea construi case, iar valoarea terenurilor va crește’’, a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Un proiect important, mai ales că, în ultimii ani, comuna Hârseni a câștigat mulți locuitori. Potrivit edilului, în ultimii ani mulți tineri și-au cumpărat o casă în comuna Hârseni. Un motiv ar fi condițiile mai bune de trai.

,,Condițiile de trai în comuna Hârseni sunt mult mai bune acum decât în anii anteriori. Și, datorită proiectelor pe care le avem în derulare, va fi și mai bine la noi în comună. De exemplu, dacă acum câțiva ani satul Mărgineni era un sat aproape pustiu, acum nu mai găsești o casă de vânzare acolo. Satul Sebeș este ocupat în proporție de 99,9%. Vin mulți tineri la noi în comună, cumpără case, se mută aici. Iar prețul unei case nu este deloc mic, 60 – 80 de mii de euro’’, a mai spus primarul Daniel Dâmboiu.

Durata proiectului este de 12 luni, de la semnarea contractului.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.