Vremea, astăzi. Se răcește simțitor și avem vreme închisă, iar la munte predomină ninsorile


Astăzi se răcește simțitor și avem vreme închisă. În sud și în sud-est plouă destul de mult, în centru, în nord-est, și în Dealurile Vestice cade lapoviță, iar la munte predomină ninsorile.

Vântul se întețește, iar maximele pleacă de la două, trei grade în Transilvania și în Bucovina, și ajung la zece grade în Muntenia și în Dobrogea.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim înnorări persistente. O să plouă pe arii extinse și vântul devine ceva mai insistent. Avem temperaturi mai mici decât miercuri, de la șapte la zece grade.

O situație asemănătoare găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: cer acoperit, ploi și un vânt destul de nervos. Maximele, mai mici față de ziua trecută, ajung la nouă grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina nu vedem deloc soarele. Temperaturile ajung sub normalul perioadei și sunt zone în care vor fi cel mult două grade. Pe aici plouă sau cade lapoviță, la munte predomină ninsorile, iar vântul suflă cu 50-60 de km/h.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem tot vreme închisă și temperaturi de la trei la nouă grade. La munte ninge, iar în zonele mai joase plouă sau cade lapoviță. Vântul agită atmosfera în toată provincia. Și în ținuturile vestice avem o zi neplăcută, cu înnorări și ploi, dar și ninsori în zona montană. Se mai răcește față de miercuri.

Precipitațiile apar și în zona Transilvaniei. Vorbim despre ploi și lapoviță în regiunile mai joase, în timp ce, la munte, predomină ninsorile. Tot la munte, vântul prinde putere, iar temperaturile se opresc la șapte grade, pe la Târgu Mureș.

În Oltenia avem cer mai mult noros și mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Maximele ajung la opt grade, la Ramnicu Vâlcea, o valoare sub normalul perioadei.

Cam la fel va fi vremea și în sudul țării: înnorări persistente, ploi și temperaturi mai scăzute față de miercuri, când s-au înregistrat 16 grade. Joi vor fi cel mult zece grade, pe la Ploiești.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.