Proiectul „Reabilitarea străzii Doamna Stanca“, retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local!


20190730_182813

O ședință cu scântei! Cam așa s-ar putea numi ședința de Consiliu Local din această seară. Motivul a fost reabilitarea străzii Doamna Stanca. În mapa consilierilor locali, la punctul 3 de pe ordinea de zi, s-a aflat o hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectul de investiții „Reabilitarea strada Doamna Stanca“. În proiectul de hotărâre consilierii aveau de ales între două variante, anume: reabilitarea străzii la 10 metri, varianta a doua, reabilitarea străzii la 12 metri.

Mai mulți cetățeni care locuiesc pe această stradă au dorit să fie la ședința de Consiliu Local pentru a le explica aleșilor că ei își doresc o reabilitare a străzii așa cum este ea în prezent, nici măcar una din cele două variante de mai sus. Au și argumentat de ce vor acest lucru.

Nu dorim ca strada noastră să fielărgită la 12 metri. Ar însemna să simțim pe pielea noastră tot traficul greu care trece prin Făgăraș. Nici nu vă închipuiți ce trepidații simțim de la tirurile care trec chiar prin fața caselor noastre. Dacă ne lărgiți strada vom avea tirurile în casă. Locuințele noastre încă de acum au de suferit. Nu vom mai avea nici spațiu verde, nici trotuare, iar copacii care sunt acum pe marginea drumului vor fi tăiați“, au spus oamenii.

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a declarat că varianta a doua ar fi mult mai bună, adică reabilitarea străzii Doamna Stanca la 12 metri. „A doua variantă a fost aleasă de consilierii locali, în cadrul comisiilor de specialitate a fost dat aviz pozitiv pentru a doua variantă, adică platforma de 12 metri. Locuitorilor de pe Doamna Stanca le este teamă că șoseaua va fi prea aproape de proprietățile dânșilor, iar pe viitor traficul greu le va creea probleme.Dar eu spun că varianta platformei de 12 metri este mai bună, fiind intrarea în municipiu, avem nevoie de o intrare aerisită. Vor exista atât trotuare, spații verzi, pistă de biciclete, putem opta și pentru parcări laterale. Nu uitați, în momentul de față parcarea se face pe o zonă interzisă – ori pe trotuar, ori pe spațiul verde. Vom da posibilitatea locuitorilor să aibă parcări. Vom avea o fluidizare mult mai bună, Bulevardul este deja pe patru benzi, așa că pe viitor traficul ar fi aerisit și pe strada Doamna Stanca, cu ajutorul acestei sistematizări. Dar – așa cum va vota Consiliul Local – că va fi strada de 10 metri sau de 12 metri – să fie votată să putem începe investiția“, ne-a declarat primarul Sucaciu.

20190730_181339Locuitorii prezenți la întâlnire au pus că dacă șoseaua se va lărgi la 12 metri, atunci autoritățile vor face două benzi pe sens, spațiul verde va fi ca și inexistent, iar traficul greu se va muta în fața ferestrelor lor. Așa că au întrebat de ce nu se realizează această mult promisă șosea ocolitoare?

Ocolitoarea este o cerință a făgărășenilor. Și nu doar o cerință, ci o necesitate. Chiar săptămânile trecute am fost în audiență la Guvern, am prezentat, încă o dat, toate documentele. De la cabinetul primului ministru nu s-a știut de această problemă, că nu s-a făcut transferul variantei ocolitoare de la Ministerul Transporturilor la municipalitate, ca noi, ulterior, să o scoatem la licitație. Au comunicat Ministerului Transporturilor să vadă unde s-a împotmolit acest transfer și m-au asigurat că într-o perioadă scurtă de timp această hotărâre să fie dată de către Guvern, isr noi vom avea posibilitatea să scoatem la licitație această proiectare plus execuție, având finanțare și putem și implementa acest proiect“, a dat asigurări primarul.

Și atunci mai are sens să se reabiliteze strada Doamna Stanca?

20190730_181124Mai are sens, bineînțeles, să fie reabilitată strada Doamna Stanca, întrebarea este doar cum să fie, la 10 sau 12 metri. Vedeți cum arată în prezent, noi am încercat să o întreținem, însă ea trebuie să fie reabilitată din temelii. Mai ales că știem cum a fost ea modernizată înainte de 2016, în perioada Recon și Doje“, a mai explicat primarul.

Cu toate aceste explicații primite, oamenii nu s-au lăsat deloc înduplecați. Așa că, într-un final, după mai bine de 3 ore de discuții, toți cei prezenți au ajuns la un consens. O întâlnire între consilieri, primar și locuitorii din zona Doamna Stanca joi, 1 august, de la ora 19.00. Punctul de întâlnire să fie sensul giratoriu de la Titu Perția, iar apoi plecare către strada Doamna Stanca. Și explicații despre cum va arăta această stradă chiar de la fața locului. În urma unei hotărâri care este așteptată a se lua la această întâlnire, miercuri, 7 august, de la ora 09.00 consilierii se vor întâlni în cadrul unei ședințe extraordinare, iar proiectul, în forma finală și așa cum se va hotărî, va fi votat!

După ce această hotărâre va fi luată, se va comunica proiectantului, se vor definitiva toate detaliile, se va da autorizație de construcție. Iar după 1 septembrie vor începe lucrările de reabilitare pe strada Doamna Stanca!

În concluzie, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.