Regele Charles va sta în Valea Zălanului și la Viscri


Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va celebra o lună de la încoronare în România. Se va întoarce în Transilvania peste două săptămâni, dar fără regină.

Este prima vizită privată în țara noastră și una dintre primele călătorii în afara Marii Britanii, în noua lui calitate, cea de monarh. Reprezintă, de asemenea, și o premieră pentru noi, fiind prima vizită a unui monarh britanic aici.

proprietatea din Valea Zălanului

La încoronarea din 6 mai, Charles a schimbat câteva cuvinte cu invitații, în ziua cea mare. Atunci ar fi hotărât, împreună cu oaspeții săi din România, că la începutul verii va veni în vacanță în Transilvania.

Cu mare discreție, o echipă de prospecție a regelui a fost deja în România pentru a pune la punct detalii. Conform Observator, Regele Charles va merge prima dată la Cotroceni, la un dineu privat.

Monarhul va ajunge la noi în țară vineri, 2 iunie, și va merge direct în Valea Zălanului, unde este și una dintre proprietățile sale, transformată în casă de oaspeți. Acolo va stat tot weekendul. Planul este să ajungă și la Viscri, măcar o zi, pe 6 iunie.

proprietatea din Viscri

De altfel, de acum nu se mai găsesc cazări în zonă, semn că Charles va veni însoțit și de alți oaspeți speciali, curioși să vadă cu ce l-a cucerit România acum 25 de ani.

La cea mai recentă vizită la Viscri, înainte de încoronare, Regele Charles al III-lea le-ar fi spus vecinilor că se va întoarce curând. Ba chiar cu fiecare vizită în România descoperă și mai mult lucruri de iubit.

Mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al treilea cu Regele Mihai. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal, înainte de ceremonie.

Stră-stră-străbunica Regelui Charles s-a născut și ea în România. O chema Claudia Rhedey și a locuit într-un castel din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș. CLICK AICI pentru a citi un amplu reportaj despre Claudia Rhedey și frumosul castel din România.

 

 

 
One thought on “Regele Charles va sta în Valea Zălanului și la Viscri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.