Rezultatele la BAC. 9,85 – cea mai mare notă din Făgăraș


Notele obţinute de elevii de clasa a 12-a din Făgăraș, la examenul de Bacalaureat, au fost publicate astăzi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Iată cele mai mari medii din fiecare liceu din Făgăraș:

Colegiul Național ,,Radu Negru” – 9,85 (față de 9,78 anul trecut)

Colegiul ,,Aurel Vijoli” Făgăraș – 8,08 (față de 6,06 anul trecut)

Colegiul Național ,,Doamna Stanca” Făgăraș – 9,23 (față de 9,08 anul trecut)

Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Șenchea” Făăgraș – 8,66 (față de 8,61 anul trecut)

Liceul Teologic ,,Sf. Constantin Brâncoveanu” Făgăraș – 9,05 (față de 8,83 anul trecut)

Elevii nemulţumiţi de notele la Bacalaureat pot depune contestaţie la centrele de examen sau prin mijloace electronice între orele 12:00 – 18:00.

Potrivit ordinului emis de Ministerul Educaţiei, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele iniţiale. Dacă se observă o diferenţă mai mare de un punct, se numeşte o nouă comisie de evaluare, iar nota oferită de această a doua comisie va fi şi cea finală.

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere, după caz.

Candidații care promovează examenul de bacalaureat 2024 pot continua studiile în învățământul superior, în țară sau în străinătate, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diploma de merit.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.