S-a decis! Cât vom plăti de la 1 martie pentru Salco


  • Consilierii locali au luat, în sfârșit, o decizie cu privire la cuantumul taxei de salubritate pe care făgărășenii trebuie să o plătească. Astfel, începând cu 1 martie, taxa de salubritate este de 16 lei/persoană/lună

Mai multe ședințe de Consiliu Local și mai multe întâlniri în cadrul Adunării Generale a Acționarilor societății Salco pentru ca, într-un final, consilierii să ajungă la un numitor comun: de la 1 martie făgărășenii vor plăti 16 lei/persoană/lună taxa pentru salubritate.

Consilierii locali s-au întâlnit joi în ședința ordinară a lunii, principalul punct pe ordinea de zi fiind cea legată de tariful de salubritate. Și asta întrucât tariful actual era aprobat doar până la finalul iernii, tot cel de 16 lei/persoană/lună. Consilierii PNL Lucian Cupu și Dan Gavrilă au venit cu propunerea ca taxa de salubritate să fie 10,19 lei, iar o altă propunere a fost tariful fundament SC Salco Serv SA, de 15,95 lei/ lună/ persoană, tarif susținut și de executivul Primăriei Făgăraș. Întrucât joi nu au putut ajunge la nicio concluzie, după discuții ce au ținut mai bine de 5 ore, consilierii s-au întrunit și cu actuala conducere Salco joi seara, unde li s-a explicat despre fundamentarea tarifelor. Însă cei doi consilieri PNL, Lucian Cupu și Dan Gavrilă, au părăsit ședința înainte de încheierea acesteia, astfel că vineri aleșii locali s-au întrunit din nou pentru a discuta, dar și pentru a convoca o ședință de îndată.

Astfel, vineri, de la ora 13.00, o echipă din cadrul Salco a avut o întrevedere cu consilierii locali, tocmai pentru a le explica cifrele în detaliu.

Într-un final, după discuții ce au durat 6 ore, consilierii au convocat o ședință de îndată, la ora 19.00, în care au hotărât taxa Salco de la 1 martie: 16 lei/persoană. Aici, din 14 consilieri prezenți, 10 au votat pentru și 4 consilieri s-au abținut.

Joi, primarul Gheorghe Sucaciu explica: ,,Proiectul inițiat de cei doi consilieri locali, Dan Gavrilă și Cupu Lucian, este o minciună crasă. Ei au aruncat niște date în fișa de fundamentare, date nereale, dar, mai rău de atât, pe datele lor, prețul de 10,19 lei cu TVA, prin adunare și înmulțire ieșea un preț de 19 lei, un preț mult mai mare. Dacă intrăm puțin în calculul pe care l-au făcut, pe cheltuielile pe care societatea Salco le face cu un muncitor, cu un șofer, cu personal TESA, sunt mai mari decât le-au pus ei în acest proiect. Au pus aceste sume în mod tendențios, să le iasă un preț mai mic. Dar nici nu au fost atenți să socotească așa cum trebuie. Cu datele lor iese, de fapt, un preț de 19 lei/lună. Ei au încercat să facă o imagine bună acelei grupări din PNL, pentru a îmi bloca inițiativele. Să zică, într-un final, că ei au vrut să micșoreze prețul, dar eu nu vreau. Nimic mai fals. Minciuna iese deja la suprafață, am pus la dispoziție toate calculele făcute și se demonstreze că ceea ce ei ne-au pus la dispoziție, de fapt, e 19 lei. Ar fi vrut să pună în imposibilitate ca primăria să pună în practică acest proiect. Voi face plângere penală pentru inducere în eroare, pentru a determina autoritatea competentă să recunoască sau să decidă ceea ce ei au vrut. Ori nu știu să adune cifre, ori ne-au dus intenționat în eroare. Dacă acest proiect era votat, nici nu putea fi pus în aplicare. Ar fi trebuit atacat la Pefectura Brașov. Dacă nu ar fi fost atacat, proiectul ar fi trebuit corectat cu taxa de 19 lei, cea reală, de fapt”.

În replică, consilierul Lucian Cupu a declarat: ,,Din punctul nostru de vedere, este o taxă corectă pentru populație – 10,19 lei. Nu avem pretenția că este perfect, dacă cineva are soluții mai bune, așteptăm și amendamente, să fie îmbunătățit. Noi am lucrat pe fundamentarea Salco, pe datele pe care le-am avut la dispoziție. În urma calculelor pe care le-am făcut, am ajuns la această sumă pentru făgărășeni, de 10,19 lei/persoană/lună. Considerăm că este un preț corect. Nu înțelegem acest șantaj vizavi de plângerea penală, mai ales că noi am lucrat cu datele pe care le-am primit.

Dacă nici de această dată consilierii nu ajungeau la un numitor comun, Salco Serv se afla în imposibilitatea de a mai ridica gunoiul de la 1 martie și era și pasibilă de amendă.

Detalii despre hotărâre AICI – CLICK

(Alina ROMAN)
One thought on “S-a decis! Cât vom plăti de la 1 martie pentru Salco

  1. Alexandru

    In situații de acest fel, preț gunoi menajer,din 14 consilieri au votat doar 10, 4 ar trebui dați afara din postul cald de consilieri,aici nu merge,,nu ma bag,nu ma amestec,ma abțin,,,Daca cei patru s-au abținut,in prima faza sa li se injumatațeasca indemnizația,iar la a doua abținere sa-și dea demisia!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.