S-a semnat contractul pentru construirea podului de la Comăna


Podul peste râul Olt, care lega localităţile Crihalma de Comăna de Jos, a avut soarta cântecului: ,,Podul de piatră s-a dărâmat / A venit apa şi l-a luat / Vom face altul pe râu în jos / Altul mai trainic şi mai frumos”.

podul dintre Comăna şi Crihalma

podul dintre Comăna şi Crihalma

Inundaţiile din această vară au măturat podul, dar acum autorităţile le dau comănarilor veşti îmbucurătoare despre construirea unuia nou.

Edilul Viorel Grusea a anunţat în cursul zilei de miercuri, 12 septembrie: ,,Așa cum am promis, astăzi s-a semnat la Bucureşti contractul pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Pod peste râul Olt situat pe DJ104 pe raza comunei Comăna, jud. Brașov”. Directorul general al firmei constructoare a fost prezent la Primăria Comăna şi împreună am stabilit primele măsuri organizatorice pentru demararea cât mai rapidă a construirii podului.”

Viorel Gruse - primar Comăna

Viorel Gruse – primar Comăna

Vechiul pod era construit din lemn. La inundaţiile din luna marte acesta a primit prima lovitură, dar încă nu era căzut cu totul. După acel moment, Consiliul Judeţean Braşov a luat măsura restricţionării traficului pe pod, căci existau şoferi care se încumetau să-l treacă, deşi riscul de prăbuşire era mare. La începutul lunii iulie, într-o sâmbătă seara, apele învolburate ale Oltului, după 5 zile de ploi, au luat şi ce a mai rămas de la precedenta viitură.

Din iulie începând, pentru a ajunge la Crihalma sătenii s-au folosit de o rută ocolitoare pe la Ungra, lungă de 30 de kilometri, în timp ce ruta Comăna de Jos – Crihalma, pe pod, avea doar 3 kilometri.

Construirea noului pod va dura 12 de luni, dar cu intermitenţe, pentru că probabil nu se va lucra iarna.

Acesta va fi din beton, va avea o lungimea de 86 metri, iar partea carosabilă a podului va fi de 7,8 metri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.