S-au făcut primii pași în vederea începerii lucrărilor la varianta ocolitoare. A fost semnat contractul de finanțare prin programul ,,Anghel Saligny”


S-au făcut primii pași pentru începerea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului. Este vorba despre semnarea unui contract în valoare de 16 milioane de lei, prin programul Anghel Saligny, astfel că, după finalizarea licitației, a desemnării constructorului și a proiectului tehnic, vor începe lucrările.

Anunțul a fost făcut de către primarul Gheorghe Sucaciu.

,,Am bucuria să vă anunț, că s-au facut primii pași concreți în vederea începerii lucrărilor la varianta ocolitoare a Municipiului Făgăraș. În acest sens, am semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în valoare de 16.000.000 lei. Urmează finalizarea licitației prin desemnarea constructorului, proiectarea tehnică și începerea lucrărilor. Durata contractului este de 3 luni, pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică, respectiv 24 de luni, pentru execuția lucrărilor’. În demersul pe care l-am făcut până în prezent, am primit sprijin din partea domnului senator Marius Dunca, acesta implicându-se activ în susținerea realizării variantei ocolitoare a Municipiul Făgăraș. Chiar dacă suntem doar la începutul unui drum lung și anevoios, sunt convins că prin construirea acestei variante ocolitoare, Municipiul Făgăraș va intra în rândul orașelor europene care se vor putea lăuda cu o infrastructură rutieră modernizată”, a spus edilul.

Varianta ocolitoare va fi construită în partea de nord a municipiului, pe o lungime de aproximativ 5,9 km, se va desprinde din DN1 la km 232+324 și se va închide în DN1 la km 236+263. În cadrul proiectului vor fi realizate trei intersecții giratorii pentru a permite accesul spre și dinspre DN1 și DJ104D. Pentru a asigura condiții optime de trafic, ele vor fi prevăzute cu sisteme de iluminat public și panouri antifonice.
One thought on “S-au făcut primii pași în vederea începerii lucrărilor la varianta ocolitoare. A fost semnat contractul de finanțare prin programul ,,Anghel Saligny”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.