Tânăra din Lisa, suspectată că şi-a omorât bebeluşul, şi-a recunoscut crima şi a primit 10 ani de închisoare


În noiembrie 2018, o tânără de 29 de ani din localitatea Lisa uimea lumea cu fapta sa: era acuzată că şi-a omorât copilul nou-născut. Ana Maria Ioniţă mai născuse şi alţi copii, iar când a rămas însărcinată cu ultimul, nimeni nu a ştiut că este gravidă. Cadavrul bebeluşului a fost descoperit, aproape în putrefacţie, într-un butoi cu cenuşă din camera centralei termice care încălzeşte cabinetul medicului de familie. 

comuna Lisa

comuna Lisa

Citiţi AICI despre cum a fost găsit cadavrul nou-născutului şi AICI despre viaţa mamei ucigaşe. Ziarul ,,Salut Făgăraş” a urmărit de-a lungul timpului cazul mamei ucigaşe.

Mama a fost arestată preventiv în luna decembrie a anului trecut.

Potrivit mytex.ro, femeia, aflată în prezent în Penitenciarul pentru Femei Târgșor, fiind arestată preventiv, a fost condamnată la data de 17 iulie a.c. la 10 ani de închisoare, fiind găsită vinovată de omor (asupra unui membru de familie).

Sentința a fost dată de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov și nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. În cazul în care decizia va rămâne definitivă, din pedeapsă va fi scăzută perioada petrecută în stare de reținere și arestare preventivă (din 5 decembrie 2018 – la zi).

Prin aceeaşi sentinţă, inculpata a fost obligată să plătească 2.000 lei în favoarea statului, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.000 lei reprezintă cheltuieli din faza de urmărire penală.

Ana Maria Ioniţă

Ana Maria Ioniţă

Ana Maria Ioniţă a mai dat naştere în trecut la alţi 4 copii, despre care sătenii susţin că i-a abandonat. În general fata îşi ascundea sarcinile şi oamenii nu ştiau că e gravidă. Nu mergea la medicul de familie să fie luată în evidenţă, ci doar la spital şi doar când i se apropia sorocul. Cunoscuţii tinerei presupun că minorii aveau taţi diferiţi. Fata avea o situaţie financiară precară.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.