Toate cazările sunt ocupate în Viscri. Regele Charles ajunge în Transilvania pe 2 iunie


A mai rămas o săptămână până la vizita Regelui Charles al Marii Britanii în România, iar locuitorii spun că totul este pregătit.

Monarhul va efectua prima vizită externă de după încoronare chiar în țara noastră.

Va ajunge în Transilvania pe 2 iunie.

Satul Viscri, aflat la 39 de kilometri de Dăgăraș, freamătă în așteptarea Majestății Sale, localnicii îl așteaptă pe rege cu mare interes, iar turiștii au luat cu asalt localitatea.

,,În Viscri, toate pensiunile sunt ocupate 100%. (…) Vreo două săptămâni de acum încolo, toate camerele de la pensiuni sunt ocupate. Exact pe perioada venirii Regelui Charles. Sunt peste 150 de locuri de cazare (…) Vizita dânsului la Viscri, Mălâncrav și pe Valea Zălanului este exact ce vă spuneam că iubește natura, fauna și flora din ținuturile noastre. A ales și o perioadă interesantă, pentru că avem câmpurile pline de flori (…) Eu îl știu de când mergea pe câmp, culegea fiecare floare și o studia”, a spus viceprimarul din Bunești, Dumitru Gărgărici, citat de Radio România Brașov.

Agitație este și la casa din Viscri.

,,Nu facem pregătiri foarte speciale pentru el, întrucât este un om simplu și modest. Și nu are pretenții, nu vrea ceva special. Când vine el pregătim niște produse tradiționale: gemuri, siropuri, brânză sau cașcaval din sat. Și avem și produse tradiționale pe care el le-a gustat și în magazinul nostru la muzeul prințului”, a precizat Anastasia Karouti, voluntar la reședința monarhului englez.

Localnicii din Viscri așteaptă cu interes venirea Majestății Sale. Unii nu cred nici acum că Charles va ajunge pe 2 iunie în România.

La cea mai recentă vizită la Viscri, înainte de încoronare, Regele Charles al III-lea le-ar fi spus vecinilor că se va întoarce curând. Ba chiar cu fiecare vizită în România descoperă și mai mult lucruri de iubit.

Mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al treilea cu Regele Mihai. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal, înainte de ceremonie.

Stră-stră-străbunica Regelui Charles s-a născut și ea în România. O chema Claudia Rhedey și a locuit într-un castel din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș. CLICK AICI pentru a citi un amplu reportaj despre Claudia Rhedey și frumosul castel din România.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.