Un făgărăşean a alergat 102 kilometri fără întrerupere în jurul Cetăţii


De Ziua Naţională a României un eveniment sportivo-istoric s-a petrecut la Făgăraş. În mica noastră urbe s-au celebrat, într-un mod deosebit, cei 102 ani de Românie unită.
Alexandro Stroia, un tânăr alergător, student al unei facultăţi de educaţie fizică, a petrecut 10 ore în alergare. El a parcurs 102 kilometri, exact numărul de ani care s-au scurs de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.
,,Azi mi-am întrecut limitele și am alergat 102 km pentru 102 ani de la Unire! Provocarea a fost distanţa şi parcurgerea acesteia în jurul Cetății Fagarasului, pe o buclă de puţin peste 800 de metri lungime. Probabil am simţit 10% din durerea pe care eroii noștri au trăit-o pentru a crea o Românie Mare. Dar nu am fost singur! Cei mai frumoși oameni, de toate vârstele, au alergat pe rând cu mine, m-au sprijinit, încurajat si mi-au oferit din timpul lor prețios. Deși am păstrat distanțarea fizică, am primit din energia lor! Nu as fi putut reuși fără ei! Un ,,mulţumesc” nu este suficient! Sunt mândru de orașul meu si de locuitorii acestuia! Mulţumesc şi antrenorului Ionuț Dan Galiteanu pentru surpriză de a veni sa ma vadă”, a declarat Alexandru Stroia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.