A fost validat Francisc Tobă. Făgărășeanca Raluca Borta nu mai intră în Parlament


Francisc Tobă – foto România Liberă

Francisc Tobă, al cărui nume apare în dosarul represiunii de la Sibiu din timpul Revoluției din 1989, a fost validat în Parlament. El a fost ales deputat de Brașov pe listele AUR. După alegeri, formațiunea l-a exclus și a cerut ca mandatul său să nu fie validat.

Francisc Tobă a depus miercuri, 17 februarie, jurământul în Camera Deputaților și a devenit oficial parlamentar al României, după ce plenul a votat validarea mandatului de deputat. Potrivit digi24.ro, au fost 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere, în timp ce trei deputaţi nu au votat.

Raluca Borta – foto Facebook

În decembrie 2020, au fost validate aproape toate mandatele parlamentarilor, mai puțin al lui Francisc Tobă, deoarece lipseau din dosar mai multe documente în original, iar decizia de validare a mandatului său a fost amânată.

Locotenent-colonel în rezervă, el a fost ales pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) în Brașov la alegerile din 27 septembrie, însă de atunci partidul a solicitat ca mandatul acestuia să fie invalidat din cauza acestor acuzații.

În cazul invalidării, următoarea pe lista AUR ar fi fost făgărășeanca Raluca Maria Borta, a doua pe lista partidului în Circumscripția Brașov, pentru Camera Deputaților.
One thought on “A fost validat Francisc Tobă. Făgărășeanca Raluca Borta nu mai intră în Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.