Pentru că avem multe de spus!

.

E oficial: un făgărășean pleacă la Campionatul European de Skandenberg


puscasuEste oficial: sportivul făgărășean Ioan Cristian Pușcașu va participa la Campionatul European de Skandenberg, din Bulgaria. Asta după ce aleșii locali au aprobat suma de 7.000 de lei pentru susținerea financiară. Cu aceşti bani se vor acoperi cheltuielile legate de transport, de cazare la hotel, de înscriere la campionat etc. Ioan Pușcașu a dorit să fie în mijlocul aleșilor, să le spună cât de importantă este participarea lui la Campionatul European, dar și să le arate medaliile obținute de el până acum.

Am început să practic acest sport în 2003, când am participat la prima mea competiție, în Oradea. Atunci m-am întâlnit cu campionul României de la acea dată, Ion Oncescu. L-am învins de la prima mea competiție. Mi-a plăcut acest sport de mic copil, mi-a plăcut tare mult. Antrenamentul la skandenberg este unul foarte complex. Mulți văd că doar faci skandenberg la competiții, dar munca e mult mai multă. Trebuie să lucrez cu toate grupele de mușchi, antrenamente multe, la fel de multe exerciții“, ne-a spus Ioan Pușcașu.

puscasu medalii1Sportivul a ieșit timp de 10 ani campion național, are două medalii de argint la Campionatele europene, două de bronz la Mondiale, campionul Italiei, campion în Japonia, câștigător a Ligii Profesioniste din Bulgaria, dar și alte multe medalii obținute la diferite concursuri din țară și străinătate.

Dacă la începutul carierei nu a primit niciun ajutor bănesc, în ultimii ani a avut susținere din partea Primăriei Făgăraș.

La multe concursuri am fost pe cont propriu, dar apoi m-au susținut Primăria și Consiliul Local Făgăraș. Dacă nu erau nici ei, nu mai participam de mult la competiții. Sunt foarte mulți bani și nu îmi pot permite să particip la toate competițiile. Le mulțumesc consilierilor și primarului că m-au susținut și mă susțin în continuare“, ne-a mai spus Ioan Pușcașu.

puscasu medaliiFăgărășeanul va participa la Campionatul European de Skandenberg în perioada 26 mai – 4 iunie.

Mai multe informații AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *