Eugen Ovidiu Chirovici va deveni cetăţean de onoare al Făgăraşului


Renumitul scriitor, prezent în aceste zile la Făgăraş în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului ArtFestin, a primit astăzi o propunere, pe cât de surprinzătoare, pe atât de firească.

Eugen Ovidiu Chirovici

Eugen Ovidiu Chirovici

Edilul Făgăraşului l-a invitat să accepte să devină cetăţean de onoare al acestui oraş. Propunerea este firească întrucât Chirovici este făgărăşean.

Acesta s-a născut la Făgăraş şi a terminat cursurile Colegiului ,,Radu Negru”, odată cu facultatea mutându-se la Bucureşti. Acolo a locuit 20 de ani, până s-a mutat în Anglia pentru alţi 5 ani, în Belgia pentru încă 3 ani, iar de un an este locuitor al oraşului Florenţa din Italia.

În această după-amiază, începând cu ora 17.00, Eugen Ovidiu Chirovici s-a întâlnit cu cititorii săi, cu prietenii din Făgăraş şi cu foştii colegi de şcoală în Turnul Thomory din Cetatea Făgăraş, unde şi-a prezentat ultimele romane, în cadrul unei discuţii moderată de Irina Margareta Nistor.

În acest context, cu iz literar, primarul Gheorghe Sucaciu i-a cerut acordul pentru declanşarea procedurilor necesare conferirii distincţiei de cetăţean de onoare al municipiului.

,,Aş vrea să vă fac o propunere – şi vă rog să acceptaţi – ca în următoarea perioadă noi să începem o procedură în cadrul Consiliului Local pentru a vă desemna pe dumneavostră cetăţean de onoare al Făgăraşului. Cred că nu aveţi altă variantă decât să ne acceptaţi această propunere, iar când vom termina procedura, aş dori să veniţi la Făgăraş să vă avem din mijlocul nostru”, i-a spus primarul Gheorghe Sucaciu.

În această toamnă, scriitorul cel mai vândut al României la ora actuală va deveni cetăţean de onoaare al Făgăraşului.

(Cristina Cornilă)

STIHLLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.