Pentru că avem multe de spus!

.

Taxa auto revine în 2019


Taxa auto pentru mașinile care poluează a fost eliminată în 2016. Guvernul vrea o taxă nouă și se pregăteşte să o aplice din 2019.

taxa autoMotivul pentru care autoritățile vor o nouă taxă auto este că România s-a umplut de maşini second-hand care poluează după scoaterea timbrului de mediu. Astfel, noua taxă auto va fi calculată în funcție de gradul de poluare al mașinii, fiind ca un al doilea impozit. Primele planuri au fost anunţate pentru februarie 2018.

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat că n-a uitat de așa ceva și taxa auto e pregătită pentru 2019. „Nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată sau atacată”, a declarat aceasta. „Cel care poluează trebuie să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că până la finele acestui an grupul de lucru să să prezinte o variantă finală”, a mai spus Gavrilescu.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată pe 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.