Emil Ercsei o comite din nou. Locul II, în Harghita, la un concurs de cross country


Abia ce a câștigat locul secund la a 5-a ediție a concursului ,,Movilele Blăjelului”, în apropiere de Mediaș, în perioada 19-20 iunie, la proba de XCM de 30 de kilometri, că sportivul urcă iar pe podium. De data aceasta, în Harghita!

Emil are 17 ani și este elev la Grupul Școlar ,,Dr. Ioan Șenchea”. De 3 ani a început să facă din mersul cu bicicleta adevărate antrenamente sportive. Nu a avut niciodată un antrenor personal, s-a descurcat și s-a antrenat de unul singur. Când s-a considerat pregătit, a început să se înscrie la concursuri.

Mai întâi a fost cel de la Blaj, de unde s-a întors victorios. Apoi a repetat figura și în weekend-ul care tocmai a trecut.

,,Am participat la ,,Guduc MTB”, competiție de cross country, desfășurată în 11 iulie în județul Harghita, cu circa 600 de sportivi. Eu am concurat la categoria de vârstă 16 – 19 ani, la proba de cross country de 30 de kilometri, la care au mai fost înscriși 60 de sportivi. A fost un traseu cu tot felul de încercări, am avut o trecere prin râu, iar apoi o urcare foarte abruptă tot prin râu, cu alunecări și noroi. Spre finalul competiției, cam pe ultimii 5 kilometri, am avut coborâri. Am ajuns la linia de finish după o oră și 25 de minute, la o distanță de 2 minute și jumătate de campion”, a declarat Emil.

Sportivul nici nu s-a întors bine acasă și se pregătește deja de o altă cursă. Va participa la ,,Teleferic Challenge”, care se va desfășura în Poiana Brașov în data de 24 iulie.

Emil Ercsei este legitimat la clubul ACS Next Sports din Mediaș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.