Grevă generală de luni în școli, anuntață de sindicate


Negocierile de miercuri, de la Palatul Victoria, dintre sindicatele din Educație și reprezentanții Guvernului – premeierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor Adrian Câciu – au eșuat. Liderii sindicali au anunțat la ieșirea de la discuții că începând de luni, 22 mai, școlile din întreaga țară vor intra în grevă generală. Principalele nemulțumiri vizează salariilor mici ale cadrelor didactice din sistem și măsurile de austeritate. 

,,Concluzia e clară, promisiunile subțiri. Că anexa la grila de salarizare se va respecta (promisiune – n.r.). Oamenii așteaptă altceva. De luni va fi grevă generală”, au declarat reprezentanții sindicatelor din Educație, la finalul discutiilor de la Palatul Victoria.

“Am cerut să se vină cu un act normativ care să acopere rata inflației. Vom mai avea o discuție cu premierul. Mai este timp. Va fi grevă generala din 22 mai, orele 8”, au mai spus aceștia.

Procentul de greva este de 71,29% din totalul membrilor de sindicat, respectiv peste 100.000 de profesori vor intra, luni, în grevă generală.

„Ni s-au avansat propuneri pe care le consideram nesatisfacatoare”, au arătatreprezentanții profesorilor.

„Transmitem foarte clar că greva anunțată va începe luni, 22 mai, în toate unitățile de învățământ preuniversitar, nu avem niciun motiv să renunțăm la această formă extremă de protest”, au explicat sindicaliștii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.